Kocsis Máté: Ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik

A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok – hangoztatta Kocsis Máté.

Forrás: MTI2024. 04. 28. 9:19
KOCSIS Máté
Budapest, 2024. április 25. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) elsõ napján a Millenárison 2024. április 25-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külföldi finanszírozók most is háborúpárti baloldali kormányt akarnak Magyarországon – hangsúlyozta a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A jelenlegi politikai viták jellemzően a háború kérdése körül csoportosulnak – mondta Kocsis Máté, hozzátéve: míg Magyarország békét követel, Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli. A frakcióvezető bízik abban, hogy több európai párt is tud annyi mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson, hogy jelentős súllyal, netán új politikai egységbe szerveződve tudják képviselni az európai érdekeket.

 

Szó sincs európai érdekekről

Kijelentette, a háború valójában nem európai érdek:

– Lehet, érdeke az amerikaiaknak, érdeke az oroszoknak, bárkinek lehet az érdeke, de azt ma már mindenki kitapinthatja, hogy nem európai érdek. A frakcióvezető szólt arról is: 2022-ben világosan kiderült, hogy a magyar politika baloldalát külföldről finanszírozzák – mondta Kocsis Máté, majd emlékeztetett: maguk a résztvevők is elismerték, következményei is lettek, de nem valószínű, hogy abbamaradt volna, ma is kitapintható az a háborúpárti retorika a magyar baloldalon is, ami Nyugat-Európában.

Úgy vélekedett, amit egy új messiás megjelenésével a baloldali paletta átalakulásában látunk, azt már láttuk, 2022-ben Márki-Zay Péternek hívták, most éppen 

„egy másik Péter van, de a recept ugyanaz”.


A baloldali megváltó új, a lemez a régi

A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok: a jelenlegi háborúellenes magyar kormány megbuktatása vagy meggyengítése – mondta Kocsis Máté, hozzátéve, a parlament a szuverenitásvédelmi törvénnyel büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állított fel, de a külföldi finanszírozók mindent meg fognak tenni a szabályok kijátszásáért – nyomatékosította, hozzátéve: ezen módszerek tárháza végtelen, minden ellen nem lehet védekezni – jegyezte meg.

Hozzátette, akik most az új baloldali szereplők mögött állnak – Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, a régi datadatosvilág, plusz azok, akik a dollárokat behozták a 2022-es kampányba –, ismét felbukkantak, és ugyanazt a struktúrát, amit a régi kampányban a baloldali pártok mögé felépítettek, most áttették máshova.

– Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.