Minden arcát megmutatja ma az időjárás

Valahol felhős, valahol napos, valahol viharos lesz az idő, de néhol még jégre is számíthatnak.

Forrás: Met.hu2024. 04. 18. 8:15
Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdarazáporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. 

 

A gomolyfelhők többsége összeesik, ezzel együtt a záporok zöme is megszűnik, és nagy területen kiderül az ég. Az ország északkeleti, keleti részein azonban maradhatnak még hajnalban is felhős körzetek, ahol csapadék is előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet olykor élénk lökések kísérhetik. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +5 fok között alakul, de a hidegre hajlamos, szélcsendes részeken –2, –3 fok köré is lehűlhet a levegő.

Ma délután, este nagyjából Szécsény–Szeged tágabb vonala térségében, illetve nyugaton, északnyugaton elsősorban a határhoz közelebbi területeken zivatarok is kialakulhatnak, néhol viharos (60-70 km/h) széllökés kíséretében. Zápor vagy zivatar környezetében aprószemű jég is előfordulhat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.