Mozgalmas napok voltak az egészségügyben

Budapesten és Debrecenben is történtek fejlesztések.

2024. 04. 18. 12:48
null
Fotó: MTI/MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budai Irgalmasrendi Kórházban új CT- és MR-készülékeket, Debrecenben pedig új szívsebészeti műtőt adtak át – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Fidesz államtitkára, Dömötör Csaba.

Az év eddig azt mutatja, hogy a kormány kiemelt prioritásként kezeli az egészségügy területét. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a szomszédunkban dúló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta gazdasági válság következtében az egészségügyi kiadások is jelentősen megnőttek, ezért a kormány elkötelezett a kórházak likviditási problémáinak mielőbbi rendezésében, így elfogadta a Belügyminisztérium javaslatát a működési támogatás biztosításáról.

63,4 milliárd forint működési támogatást kapnak a járó- és fekvőbeteg-ellátást nyújtó állami, önkormányzati, egyházi tulajdonban álló egészségügyi szolgáltatók, továbbá a felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központok.

A működési támogatást 2024. április 30-ig utalványozza az egészségügyi szolgáltatók részére a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a kiegyenlítés feltételeit a kormányrendelet tartalmazza.

Borítókép: A Debrecenben átadott új szívsebészeti műtő (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.