Önkormányzati választás jön, szóval végre eszükbe jutott elvégezni a munkát, amit eddig is el kellett volna

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.

Forrás: MTI2024. 04. 19. 12:36
Budapest, városkép Budapest, 2023. december 28.
A kiáradt Duna Budapesten 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetõzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az elõzõ nap este tetõzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt.
MTI/Balogh Zoltán
illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindennapi alapfeladatokon felüli nagyszabású közös köztisztasági együttműködés révén a fővárosiak és az idelátogatók rendezettebb, tisztább környezetben élvezhetik majd a Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának 20. évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket – tájékoztatta lapunkat a BKK.

A kerületeken átívelő tavaszi nagytakarítás április 21-én, vasárnap a Flórián teret, a Szentlélek teret, a Fővám teret, Kőbánya alsó vasútállomást, az Örs vezér teret, az Etele teret, a Kosztolányi Dezső teret és Feneketlen-tó környékét, a Szent Gellért teret, a Göncz Árpád városközpontot, a Lehel teret, a Mexikói út metróállomást és Kökit érinti majd.

Egy héttel később, április 28-án, vasárnap a 4-es a 6-os villamos teljes vonalát és környékét takarítják – a Széll Kálmán tértől Újbuda-központig, illetve a Móricz Zsigmond körtérig –, beleértve a Nagykörút környezetében lévő tereket, aluljárókat, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket – ismertette a BKK.

Azt írták, az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezésben a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF köztisztasági és Főkert kertészeti divíziók munkatársai rendszeres közreműködői az akciósorozatnak. A kezdeményezésben a korábbi években a BKM több mint ötszáz dolgozója és mintegy 150 takarító és szállító járműve vett részt – olvasható a közleményben.

Korábban a Magyar Nemzet többször is beszámolt a tarthatatlan budapesti állapotokról, hírt adtunk például arról, hogy az utcán gazdátlan vécécsészék árválkodnak, de beszámoltunk a kicsit sem irigylésre méltó felújított Blaha Lujza téri állapotról, de egyébként  a Rákóczi téren is lenne mit takarítgatni


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.