Titokzatos sárga bóják lepték el a Balatont, azt is elmondták, miért

Van egy szabály, amit be kell tartani, és ezt nagyon szigorúan veszik.

Forrás: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.2024. 04. 30. 14:25
null
Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akik már most a Balaton környékén töltik az időt, észrevehették, hogy a tó bizonyos pontjain sárga bójákkal kerítettek el kisebb-nagyobb területeket. Most az is kiderült, hogy mi céllal tették őket vízre. 

A Balatoni Halgazdálkozási Nonprofit Zrt. arról tájékoztat ugyanis, hogy a legkorábbi időpont, amikor be lehet vetni műcsalis vagy a csalihalas felszerelést, az nem előbb és nem később van, mint 

május 1-jén, szerdán 00:01 perctől.

A sárga bójákkal kijelölt területet tehát semmi szín alatt nem lehet megsérteni – itt tilos horgászni, behajózni, vagy akár kívülről bedobni is – és hozzáfűzik, hogy mindezt igen szigorúan veszik, ugyanis tavaly többen vesztették el azért az engedélyüket, mert türelmetlenek voltak és nem várták meg a tilalom végét.

Szóval, aki úgy dönt, hogy megszegi a sárgabójás tilalmat, egyrészt vízi közlekedési szabályt szeg meg, amelyért jelentős pénzbírságra számíthat, másrészt a horgászrend megszegése miatt bevonják halfogásra jogosító okmányait.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.