Továbbra sem tér vissza a nyár – esős, szeles hétvégére számíthatunk

Éjszaka enyhe fagy is előfordulhat.

Forrás: HungaroMet2024. 04. 20. 8:13
Budapest, 2018. augusztus 26.
Járókelõk az esõben az I. kerületi Várfok utcában 2018. augusztus 26-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délelőtt nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható, majd délutánra egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Az ország délnyugati és középső harmadán zártabb maradhat a felhőtakaró, ott valószínű a legkevesebb napsütés – tájékoztat a HungaroMet.

Elszórtan – főként hazánk északnyugati kétharmadán – előfordulhat kisebb eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A Dunántúlon az északnyugati és az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka közepesen felhős idő várható, a szélvédett északkeleti tájakon foltokban pára, köd is képződhet. Késő este helyenként előfordulhat eső, zápor, majd az éjszaka további részében csapadék nem valószínű. A Dunántúlon megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, a Balaton és a Bakony térségében reggel már viharos lökések is előfordulhatnak. Emellett hajnaltól a Bodrogköz térségében is élénk, erős lökések kísérhetik az északi szelet. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos, kevésbé felhős helyeken gyenge fagy is lehet.

Az éjjeli felhős, borult égen vasárnap reggel elkezd majd nyugat felől vékonyodni, szakadozni a felhőzet. Szórványosan előfordul eső, zápor, néhol zivatar. A Nyugat-Dunántúlon és vasárnap estig északkeleten kisebb a csapadék esélye. A Duna-Tisza közi összeáramlási zónában és a Dél-Alföldön eshet a legtöbbet. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. 

Délután a Dunántúlon 9, 13, máshol 13, 17 fok között alakulhat a hőmérséklet.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.