A HVG-nek nyilatkozó szakértők is nevetségesnek tartják Magyar Péter sztoriját az internetblokkolókról

Újabb szintet ért el a baloldali politikus üldözési mániája.

2024. 05. 08. 22:38
Debrecen, 2024. május 5.
L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igaz Gyöngy Alapítvány elnöke a felajánlott adományt köszöni meg, mellette, Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetõje, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom elõtt tartott anyák napi nagygyûlésen 2024. május 5-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner cikke szerint a HVG-nek nyilatkozó biztonsági és titkosszolgálati szakértők megmosolyogták Magyar Péternek azt az állítását, miszerint a magyar titkosszolgálat zavarta volna az internetelérést a politikus hajdúnánási rendezvényének helyszínén.

A szakértők elmondták, hogy a Magyar Péter által megosztott képeken nem jelzavaró látható, hiszen „az nem ekkora, nem így néz ki”. Hozzátették azt is, ha bárki ilyen célból telepített volna a rendezvény helyszínére bármilyen eszközt azt már jóval korábban megtehette volna, mivel Magyar fellépéseinek időpontjai nyilvánosak.

Az olyan erősségű eszköz, amely képes lett volna valóban megzavarni az internetelérést ekkora körben, az jellemzően nem egy kézi, akkumulátorral működő eszköz, hanem nagyobb, és nem árt elrejteni, azt nem lóbálja senki a kezében

– árulták el a szakértők a portálnak.

A szakértők szerint jóval prózaibb az ok, ami miatt akadozott a rendezvényen az internet. Még ha a hálózat normál körülmények között jól is működik, azt nem arra tervezték, hogy olykor a hétköznapi terhelés többszörösét kibírja. Ezért szokott más ellenzéki tüntetésen, koncerteken, de még a kormánypárti rendezvények esetében is sokszor lelassulni, akadozni az internet a helyszínen.

A kormánypártisággal nem vádolható portál szerint egyébként is logikátlan, hogy miért akarta volna a magyar kormány zavarni az internetelérést éppen a hajdúnánási tűntetésen.

A HVG arra is kitért, hogy miért volt jelen a tüntetésen Magyar által titkosszolgálati ügynöknek hitt civil ruhás rendőr, ennek az az igazán egyszerű magyarázata, hogy a rendőröknek ez a dolguk, biztosítják a helyszínt, ügyelnek a résztvevők biztonságára, mint bármilyen másik tömegrendezvényen, legyen az ellenzéki tüntetést, fesztivál vagy bárhol, ahol nagyobb közösség gyűl össze egy rendezvényen.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.