A pécsi botrányok a Parlamentben is szóba kerültek

A város kétes ügyektől hemzseg, a baloldal szivattyúzza a pénzt.

2024. 05. 05. 18:18
Péterffy Attila polgármester Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány nem hagyta magára a pécsi embereket, de a baloldal közben Pécsett is szivattyúzza ki a pénzt a városból – idézte a Baranya vármegyei hírportál Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség államtitkárát.

Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője parlamenti felszólalást szentelt a városi ügyeknek. – A pécsi városházából a köznyelvben Mutyiháza lett – mondta, majd rámutatott: folyamatosan botrányoktól hangos Pécs baloldali városvezetése.

Az egykori bőrklinika egymilliárdos értékű épületét a nagyjából kétszázmilliót érő, baloldali érdekkörök birtokában lévő Mandulás-kempingre cserélték el, az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

 

Kétes ügyektől hemzseg a város

Hoppál Péter több ügyet is kiemelt:

  • Péterffy Attila helyettese, Ruzsa Csaba külsős munkáért is kapott fizetést, jogilag megkérdőjelezhető módon, miközben alpolgármesteri fizetését is megkapta, ami nagyjából negyvenmillió forint volt. Emiatt szintén nyomozás indult.
  • Botrányoktól hangos a város lakásgazdálkodása is: a másik baloldali alpolgármester, Nyőgéri Lajos alá tartozó terület mutyijai miatt két rendőrségi nyomozás indult. Nyőgérit rágalmazásért már jogerősen elítélték, korábban több céget is bedöntött, ezért még egy egyszerű cég vezetésétől is évekre eltiltották.
  • Az önkormányzat négyszázmilliót inkasszált a pécsi kistérségi társulás számlájáról, ami még a városi jegyző szerint is jogszerűtlen volt  – emiatt szintén nyomoznak a hatóságok.
  • A pécsi, harminc-negyven millió forintba kerülő zebrák ügyében is felszólalt, mondván, Mohácson ennek a töredékébe kerül egy gyalogátkelőhely.

 

A kormány segít, de a baloldali pénzszivattyú zakatol

Hoppál Péter szerint a pécsi, civilnek álcázott városvezető koalíció valójában a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal helyi emberei, a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd jelöltjei, akik a városházából Mutyiházát csináltak, és kiszivattyúzzák a pécsiek pénzét.

– A pécsiek látják és hallják, hogyan lopják szét Gyurcsány Ferenc emberei a fővárost, és valószínűleg ugyanaz a brancs, mert 2010 előtt megtanulták a módszert, nyilván az egész országra kiterjesztve, így Pécsre is. És van is miből lopniuk – reagált Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára. Mint mondta, a város iparűzési adóbevétele az elmúlt négy-öt évben másfélszeresére nőtt, köszönhetően a kormány politikájának, tehát Pécset sem hagyták magára.

– Ez a bevétel a pécsieket kellene, hogy szolgálja, de az a helyzet, hogy most ez nem látszik, és ha a kormány nem állt volna a pécsiek mellé, akkor a repülőteret sem lehetett volna megmenteni és fejleszteni – mutatott rá.

 

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.