Békére szólítanak fel a családszervezetek anyák napján

Szervezetek és magánszemélyek is csatlakoztak a Szent István Intézet kezdeményezéséhez.

2024. 05. 05. 21:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden anya békét akar!” – írta a Szent István Intézet a több családszervezettel és támogatóval közös közleményében anyák napja alkalmából. Közölték: a Szent István Intézet felhívásához csatlakozva a támogató szervezetek és magánszemélyek az édesanyák hangját szeretnék felerősíteni, növekvő aggodalmuknak kívánnak hangot adni.

Pártállástól függetlenül arra kértek minden magyar politikai szervezetet és minden felelős közéleti szereplőt, hogy politikájuk és megnyilvánulásaik itthon és a nemzetközi térben is egyértelműen a mihamarabbi békét szolgálják.

A szomszédunkban 27 hosszú hónapja dúl véres háború. Sok ezer édesanya – köztük magyar asszonyok is – vesztette el legdrágább kincsét, gyermekét. Sok ezer megözvegyült anyuka apa nélkül kell felnevelje gyermekeit. Sok ezer édesanya rettegésben vagy hazájából elmenekülve, szüleit hátrahagyva kell gyermekeiről gondoskodjon

– hívták fel a figyelmet, és rámutattak: eközben – az egyébként is demográfiai krízissel küszködő Európában – meg sem becsülhető azoknak a fiatal nőknek a száma, akik a béke törékenységét látva elhalasztják a gyermekvállalást, és talán sohasem élhetik meg az anyaságot.

Ahelyett, hogy az elhúzódó konfliktus lezárása felé haladna a világ, ma a kiszélesedése fenyeget. Egyre több európai vezető tesz aggasztó kijelentéseket, amelyek a közvetlen katonai részvételt sürgetik – emlékeztettek.

Egy Európára is átterjedő fegyveres konfliktus minden édesanya legrettegettebb rémálma, épp ezért – az anyáknak szentelt ünnepen – gyermekeink jövőjéért aggodalommal a szívünkben követeljük a béke hangjának világos, hallható képviseletét

– szólítottak fel az aláírók.

A kezdeményezéshez csatlakozott az ERGO Európai Regionális Szervezet, a Férfiak Klubja, a Ficsak – Fiatal Családosok Klubja, a Keresztény Asszonyok a Családért, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Női Unió, a Magyarok Európában Közhasznú Egyesület, a Nőiszem – Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Szent István Intézet, a Védett Társadalom Alapítvány, magánszemélyként pedig Hal Melinda klinikai szakpszichológus, közgazdász, Kardosné Gyurkó Kata nagycsaládos édesanya, Nagy Anna kommunikációs szakember, Puskás Balázs gyermekvédelmi szakember és Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.