Dobrev Klára belengette, hogy Magyar Péterrel is összefoghatnak

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője pártja választási esélyeiről is beszélt a Telexnek.

2024. 05. 10. 9:11
Budapest, 2024. április 20.
Dobrev Klára, a DKMSZPPárbeszéd európai parlamenti listavezetõje a választási kampány kezdõnapján tartott sajtótájékoztatón a Garay téren 2024. április 20-án.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője interjút adott a Telexnek, és több kérdést is kapott Magyar Péterről. Érdekesség, hogy a Tisza Párt politikusáról szóló kérdésekre adott válaszaiban Dobrev Klára egyszer sem mondta ki Magyar Péter nevét. Ehelyett inkább arról beszélt, hogy nagyon büszke a kampányukra, és elmondása szerint a legkisebb falutól Budapestig a legtöbb embert ők tudták megmozgatni.

A Magyar Péterrel szembeni látszólagos távolságtartás ellenére a DK-s politikus arról beszélt, hogy a választási rendszer az ellenzéki oldalt összefogásra kényszeríti, és mindenkivel hajlandók együttműködni, aki le akarja váltani a kormányt, és kizárja a Fidesszel való koalíciót.

Abban a pillanatban azonban, hogy megjelenik valaki, aki Orbán helyett az ellenzéket akarja leváltani, olyan kudarcra számíthatunk, mint 2022-ben

– jelentette ki Dobrev Klára.

Megjegyzendő, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón felvetette, hogy szerinte a baloldal egységesen lép fel, és végül Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc összefog egymással.

 

Matek vagy nem matek?

Dobrev Klára az EP-választás lehetséges kimenetelével, az ellenzék és a Fidesz várható eredményével kapcsolatban bonyolult fejtegetésbe kezdett, és azt magyarázta, hogy szerinte a Fidesz kisebbségbe fog szorulni, de „a politikában a kisebbség nem mindig matematika”.

Az interjú későbbi részében viszont már arról beszélt a balliberális politikus, hogy matematikai szükségszerűség, hogy egy az egy ellen induljon az ellenzék, így aki le akarja bontani Orbán Viktor rendszerét, annak tudomásul kell vennie a matematika törvényét.

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.