Elpusztult Sanyi, Békéscsaba ikonikus kakasa

Az állatot néhány hete súlyosan bántalmazták.

2024. 05. 21. 11:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába került gondos kezek közé Békéscsaba közkakasa, Sanyi, nem sikerült megmenteni az életét: gondozója, Fekete Vanda jelentette be az állatnak létrehozott közösségi oldalon, hogy 

Sanyi kakas tegnap délután a kezeink között ment el.

Sanyi állapotáról folyamatosan tájékoztattak a gondozói, néhány napja már lehetett sejteni, hogy a kakas élete végéhez ért. – Gyengélkedik, már fent lakik a teraszon és egy fotelban érzi jól magát. Hallgatva a madarak csicsergését, pihen. Úgy gondolom, a segitség későn érkezett, már nem tudjuk őt megmenteni. Annyit tehetünk, hogy szeretettel gondozzuk, amíg végleg meg nem pihen – írták.

Forrás: Facebook

Mint arról a Magyar Nemzet is írt korábban, Sanyinak négy év után kellett elhagynia otthonát, a békéscsabai Munkácsy teret, miután hajléktalanok súlyosan bántalmazták. A kakas egyébként még négy éve szökött meg a gazdájától, majd a Munkácsy téren lelt otthonra. A környékbeliek számára pedig megszokottá vált, hogy a városban szabadon kapirgál egy tollas, etették, itatták, Sanyi pedig örömmel időzött az emberek között.

Néhány hete viszont hajléktalanok vették célba, akik olyan súlyosan bántalmazták az állatot; végül hiába került a legjobb kezekbe a Fekete-tanyán, nem tudott talpra állni.

 

Borítókép: Sanyi, a békéscsabai kakas

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.