Gyurcsány megmondja, ki a jó keresztény

Farizeus üzenet pünkösd napján.

2024. 05. 20. 7:56
GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem hinném, hogy politikai vitákat bibliai idézetekkel mint végső, megfellebbezhetetlen érvekkel lehet eldönteni” – írta cinikus, kioktató pünkösdi bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A „rendszeresen bérmálkozó” DK-elnök szerint ez az ájtatosságba burkolózó kurzuskeresztények rossz szokása.

Ha elfogy gondolat, kölcsönkérnek mondjuk az apostoloktól. Ha nincs hova menekülni, akkor a szentírás tekintélye mögé bújnak. Csak szólok, nem veszélytelen vállalkozás ez, mert túl sok rétege van az Írásnak ahhoz, hogy a megsemmisítőnek szánt fegyver visszafelé süljön el

– szakértett a bukott miniszterelnök, aki még Máté evangéliumát is idézte bejegyzésében. 

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek el hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tövisről szednek-e szőlőt, vagy bojtorjánról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.” (Máté, 7:15-20)

Pünkösdi üzenetében Gyurcsány azt magyarázta: „És akkor egy ilyen idézet után elindulnak az egymással szemben felsorakozott seregek, hogy bizonyítsák, Jézus valójában az ő ellenfeleikre utalt, amikor rossz fáról meg annak kivágásáról beszélt.

Szóval feleim, a keresztény ember nem a Bibliát idézi, nem Jézusra és apostolaira hivatkozik, magasabbrendűségének jeleként tüntetőleg nem aggatja magára az istenhit ékesnek hitt palástját, hanem egyszerűen jó ember”

 – bizonygatja  a 2006-ban az utcán tüntetők ellen lovasrohamot vezérlő, emberek szemét kilövető Gyurcsány Ferenc, aki szerint „ez az Istennek tetsző, nem pedig a Fiú belerángatása a hatalomról, a pénzről e földön folyó viták igazságának vagy hamisságának eldöntésébe. Ha már árad a Szentlélek.”


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.