Hatalmas összegeket fordít az Európai Unió a háborúra, miközben az európai gazdaság bajban van

„A brüsszeli bürokraták elbuktak.”

2024. 05. 08. 19:49
Brüsszel, 2024. április 10.
Szavazásra készülnek a képviselõk az Európai Parlament brüsszeli üléstermében 2024. április 10-én. A képviselõk késõbb elfogadták az Európai Unió új migrációs és menekültügyi csomagját.
MTI/EPA/Olivier Hoslet
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg pénzt, mintegy 107 milliárd eurót pumpálnak a háborúba Európa vezetői – hívta fel a figyelmet a Fidesz Dömötör Csaba szavaira a közösségi oldalán. Jelezték: ezt az összeget másra is lehetett volna fordítani. Utakra, iskolákra, munkahelyvédő és versenyképesség-fokozó programokra.

Nagyon hiányzik ez az összeg egy olyan időszakban, amelyben a járvány, majd a szankciós infláció már eleve megcibálta az európai országok gazdaságát

– hangsúlyozták.

Mindent elmond a brüsszeli gazdaságpolitika zsákutcás jellegéről, hogy az európai gazdasági növekedést 0 és egy százalék közé várják, miközben a szankciók által elvileg sújtott orosz gazdaság három százalékkal növekedhet – ismertették.  

A brüsszeli bürokraták elbuktak

– hívták fel a figyelmet. Hozzátették: „Változást Brüsszelben!”

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.