Másfél millióval húzta le vevőit a diafilmes csaló

Elítélt a Bajai Járásbíróság egy nőt, aki mesekönyvekkel és diafilmekkel „üzletelt", ám azokkal nem rendelkezett.

Forrás: MTI2024. 05. 10. 9:46
Illusztráció. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki 2021 októbere és 2023 augusztusa között százhúsz gyanútlan vevőt csapott be azzal, hogy népszerű mesekönyveket, diafilmeket, továbbá diavetítőket és képregényeket úgy kínált előrefizetéssel egy közösségi oldalon, hogy azok valójában sosem voltak a birtokában – tájékoztatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-t.

A Pest vármegyében élő nő a vételárat előre utalással kérte rendezni, ehhez időről időre új bankszámlaszámokat adott meg. A sértettek jellemzően fejenként 10-30 ezer forintot fizettek a csalónak, azonban hiába várták az ígért csomagot.

A vádlott a vevőket összesen mintegy másfél millió forinttal károsította meg,

a pénz egy részét a károsultak többszöri felszólítására még a vádemelést megelőzően megtérítette.

A Bajai Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével – a nő bűnösségét a váddal egyezően állapította. A döntés jogerős, azt mindenki tudomásul vette.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.