Megjött az anticiklon, csalfa időt hoz hétvégére

Szombaton napközben legfeljebb 25 fok lehet.

2024. 05. 10. 20:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási kiterjedésű anticiklon hatása miatt szárazabb légtömeg érkezett a Kárpát-medencébe, így sok napsütésre van kilátás, de a kontinens északi részén haladó frontok érintik térségünket, emiatt felhősebb időszakok is előfordulnak majd – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Pénteken még legfeljebb néhány helyen, de

előfordulhat futó zápor, míg szombaton inkább délutántól, estétől alakulhat ki zápor előbb délnyugaton, majd északkeleten.

Szombaton gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, a nap második felében azonban átmenetileg megnövekszik a felhőzet. A szakadozott felhősáv átmeneti felhősödést okoz éjjel a nagyrészt derült vagy gyengén felhős ég mellett.

Az északias szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 15 fok közé süllyed, de a hidegre hajlamos északi részeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.