Traktorokkal ballagtak a diákok Tatán + videó

A traktoros ballagás már hagyomány az iskolában.

Forrás: Komárom-Esztergom vármegyei hírportál2024. 05. 02. 17:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is hatalmas traktorokkal vonultak végig a végzős diákok Tatán – adta hírül a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál

A lap beszámolója szerint hangos dudaszóval jelezték a traktorok, hogy megérkeztek a városháza elé, ahol már izgatott ovisok és kisiskolások várták a hatalmas traktorokat, hogy közelebbről is megcsodálhassák a gépeket. Közben a traktorokról sorra szálltak le a diákok, akik a téren felsorakozva köszöntötték Michl Józsefet, Tata polgármesterét. 

A végzősök a hagyományok szerint idén is ajándékkal érkeztek: a mezőgazdászok pálinkával, a kertészek palántákkal, a cukrászok pedig címeres kenyérrel kedveskedtek a városvezetőnek.

Körmendi Csaba, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum igazgatója elmondta, hogy a hagyomány szerint a ballagás előtti napon traktorral mennek végig a diákok a városon, hogy elbúcsúzzanak Tatától.

– A város biztosította a diákoknak, hogy mezőgazdasággal tudjanak foglalkozni. Hiszen azok a területek, amiken a növénytermesztéssel és állattenyésztéssel tudnak foglalkozni a diákok, Tatához tartoznak és Tatától kapjuk kölcsön – magyarázta az igazgató.

Borítókép: Jelenet a traktoros ballagásról (Fotó: Kemma/Flajsz Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.