28 település 283 milliós támogatást kapott

2012. augusztus 22., szerda 19:46, frissítve: szerda 20:08

Augusztusban 28 település összesen 283 millió forint rendkívüli támogatásban részesül – derül ki a kormány honlapjára szerdán felkerült dokumentumból.

E szerint a Belügyminisztérium által 2012-ben településeknek nyújtott vis maior támogatásainak aktuális, hetedik ütemében 22,1 millió forint előlegről, továbbá 4 millió forint védekezéshez és 256,9 millió forint helyreállításhoz kapcsolódó támogatásról született döntés. A belügyminiszter augusztus 21-ei döntésének értelmében a több mint 280 millió forintos vis maior támogatást 11 Baranya megyei, egy Borsod-Abaúj-Zemplén, egy Fejér, egy Győr-Moson-Sopron megyei, öt Komárom-Esztergom, egy Nógrád, három Pest, három Tolna és két Zala megyei település között osztják szét.

A legtöbbet, 72 millió forintot, a Komárom-Esztergom megyei Gyermely kapta ár- és belvízvédelmi létesítményekre. Ugyanezen a címen több mint 57 millió forintot kapott a Pest megyei Tinnye. A 28 település közül a legkevesebbet, 325 ezer forintot a Baranya megyei Gyód kapta, ugyancsak ár- és belvízvédelmi létesítményekre.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.