4 év, 430 ezer gyermek

2012. szeptember 19., szerda 06:25, frissítve: szerda 09:07

Átfogó közoktatási környezeti nevelési program indul, amelynek célja, hogy új fejezetet nyisson a hazai környezetkultúra és környezetetika területén.

A Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (Kokosz), valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) által indított program keretében négy év alatt csaknem 430 ezer óvodáshoz és diákhoz jut majd el a szakemberek által összeállított tananyag, közülük mintegy 14 ezer gyerek vehet részt erdei iskolai vagy óvodai foglalkozáson.

A tananyagfejlesztéssel 27 500 pedagógusnak, környezeti nevelőnek nyújtanak segítséget a jövő generáció szemléletformálásához. A program – mint írták – megalapozza és továbbfejleszti a fenntartható életmód és az ehhez szükséges viselkedésminták elsajátítását, gyakorlatba átültetését, továbbá tartalmazza az európai természetvédelem sarokkövének számító Natura 2000 hálózat népszerűsítését és a döntéshozók szemléletének formálását is.

A kezdeményezés elindítói különösen fontosnak tartják azoknak a csoportoknak a képzését, amelyek hivatásuknál fogva szoros kapcsolatban élnek a természettel és a védett területekkel. A program így 25 ezer gazdálkodó ismeretének bővítését is célul tűzte ki. A Natura 2000 területek szerepének hangsúlyozására a partnerek kampányt dolgoztak ki, multimédiás kiadványok készülnek, és megújul a natura.2000.hu oldal is.

Mécs Csaba, a Kokosz elnöke hangsúlyozta: a program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményez az erdei iskolai szolgáltatók és a pedagógusok között, ezzel több ezer gyereknek biztosítva a gyakorlati tapasztalatok megszerzését.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

x
Rendkívüli hír