743 millióért ellenőrzik a Volánbusz utasait és sofőrjeit

2017. október 13., péntek 16:06, frissítve: péntek 16:30

Egy három biztonsági cégből álló konzorciumot bízott meg a Volánbusz Zrt., hogy a buszjáratokon ellenőrizzék az utasok jegyét és bérletét, sőt a buszon dolgozó sofőröket: az Elit Security Group Kft., az NG 12 Kft. és a Dakör Kft. együtt nyert a pályázaton, derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A szeptember végén kötött szerződés értelmében a nyertes alvállalkozók biztonsági őrei három hónapon át, legfeljebb 18 ezer munkaórában végzik az ellenőrzést, amiért a cég valamivel több mint 743 millió forintot fizet ki az alvállalkozóknak.

 A megbízás átszámítva 41 280 forintos óradíjat jelent a nyerteseknek, akik büntetés esetén teljesítménydíjként megkaphatják a Volán alap- és emelt pótdíja közötti 4000 forintos különbözetet is – az óradíj persze nem csak az ellenőrök munkáját fedezi majd.

A Volánbusz szerződése egyúttal rögzíti azt is, hogy a megbízás a jövő év végéig meghosszabbítható lesz.

Az Elit Security Group alvállalkozóként korábban is kötött százmilliós szerződést a Volánbusszal, de az NG12 ügyvezető igazgatója sem mondható éppen kezdőnek: Jobb Sándor biztonságszervezési igazgatóként dolgozott a MÁV-nál, és egy időben vezette a MAVIR Zrt.-t.

Emellett Jobb korábban ügyvezető volt a Pajzs 07 Zrt.-ben is – utóbbi tulajdonosa a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., ami 2010-ig Pintér Sándor belügyminiszter érdekeltségébe tartozott.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.