„A barátnőjével is ilyen erőszakos?” – kérdezte Szita Károly kollégánktól

2017. december 19., kedd 18:46, frissítve: kedd 20:32

Kaposvár polgármestere személyeskedni kezdett, pedig csak a város hulladékgazdálkodási ügyeiről kérdeztük volna.

Az általa vélelmezett „bevándorlásszervező irodák” elleni vidéki összefogásról tartott kedden sajtótájékoztatót Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként. Az eseményt követően a kaposvári hulladékgazdálkodási kérdésekről kérdezhettük néhány percben a polgármestert – a közelmúltban Kaposmérő polgármestere a „hulladékmaffia” vezetőjeként utalt rá.

Szita Károly a távolról sem túl részletes válaszait azzal indokolta, hogy nem kellően tájékozott a kérdésben, noha nemcsak a város vezetője, de egyben a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás vezetője is. Egy ponton sietősre fogta a dolgot, és elindult, hogy zárt ajtók mögött külön interjút adjon az M1 stábjának, kérdéseinkre pedig személyeskedéssel reagált – ebből hallható egy részlet a mellékelt hangfelvételen.

„Még egy kérdésünk lenne…”– jegyeztük meg, erre a polgármester úgy reagált, hogy „Maga a barátnőjével is ilyen erőszakos?”.

A közjáték azzal zárult, hogy az ajtó túloldaláról még átkiáltotta, hogy „Boldog karácsonyt!”, miközben a köztévé stábjának méltatlankodott, hogy kérdezni szerettük volna a közügyekről.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.