A Célpont megtalálta Mészáros Lőrinc titokzatos magánrepülőjét

MN

2018. január 26., péntek 18:34, frissítve: péntek 21:34

Luxusmagángéppel közlekedik Európában Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és bizalmasa, Szijj László, a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő Duna Aszfalt tulajdonosa. A Hír TV Célpont című műsora a gép után kutatva talált egy osztrák légitársaságot, amely bonyolult konstrukció mögé bújtatva, de Mészároshoz és az MKB Bankot birtokló üzleti körhöz köthető. Az osztrák Cursus Aviation azonban nem pénzt keres a hárommilliárd forintba kerülő magángéppel, hanem a rendszer fontos szereplőit szolgálja, javarészt magáncélból.

A Célpont több hónapig figyelte a repülő mozgását és számos olyan utat talált, amely egyértelműen Mészárosékhoz kapcsolódik. Legutóbb például ezen a héten kedden a gép Malagára repült – véletlenül éppen itt játszott edzőmérkőzést egymással Mészáros Lőrinc két focicsapata, az Eszék és a Puskás Akadémia. Egy tavaly augusztusi napon pedig a gép a korzikai Calviban szállt le, két nap múlva innen posztolt Szijj László felesége.

A Célpont három alkalommal is elcsípte Mészárosékat a ferihegyi kisgépes terminálon, amikor a géppel érkeztek vagy éppen azzal indultak. Az egyik alkalommal a Formula–1 monacói nagydíjának reggelén indult a gép Cannes-ba – a tévé kamerái rögzítették, amint Mészáros Lőrinc, Szijj László, Tiborcz István és üzlettársa, Paár Attila, valamint a közbeszerzéseken nyertes építőipari vállalkozók kilépnek a VIP-terminálból.

 
Fotó: Célpont / Hír TV
 

Az osztrák lajstromjellel repülő, tízéves Bombardier Challenger 605-ös luxusutazást tesz lehetővé. Prominens utasai bőrfotelekben ülnek, és egy tankolással akár Amerikáig is elrepülhetnek. A gép a legkisebb európai repülőtéren is képes leszállni, így tulajdonosai akkor és oda repülhetnek, ahová csak kedvük szottyan. A Challenger többnyire a budapesti repülőtér betonján parkol, de olyan helyen, ahol az utasok és a külső szemlélők nem láthatják.

A repülőt egy ismert magángépes cég, az International Jet Management üzemelteti, de a Célpont információi szerint a gép tulajdonosa egy olyan osztrák cég, amely ahhoz az üzleti csoportosuláshoz tartozik, amely az MKB Bank privatizációjában is részt vett. Amikor Mészáros Lőrinc saját nevén is megjelent ebben a formációban, a repülős céget átszervezték a cégcsoport másik részébe, de ezzel a bonyolult konstrukcióval sem tudták elfedni, kihez tartozik a 3 milliárdot érő repülőgép.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Részletek a Célpont péntek esti adásában, 20.30-kor a Hír TV-n. Ismétlés: szombaton 19.30, vasárnap 22.30 és hétfő 15.30 órakor.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.