A DK plakátjait is letakarják

MTI

2017. október 10., kedd 13:50, frissítve: kedd 14:30

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői bíróságon támadják meg azokat a kormányhivatali határozatokat, amelyek értelmében országszerte le kell takarni az Orbán vagy Európa? Válassz! feliratú plakátjaikat.

Molnár Csaba keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányhivatalok döntésükkel hivatali visszaélést követnek el. A politikus azzal érvelt, hogy plakátjaik nem esnek a „fideszes plakáttörvény” hatálya alá, mert azokat nem a DK, hanem két EP-képviselőjük rendelte meg és fizette ki. Szerinte miután a megrendelő nem magyar költségvetésből finanszírozott szervezet, ezért nem vonatkozik rá a jogszabály.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, szeretnék, ha a bíróság nemcsak a kormányhivatali határozatok törvénytelenségét állapítaná meg, de fel is függesztené azok végrehajtását.

Molnár Csaba emellett azt üzente „a kormányhivatalokban ülő fideszes pártkatonáknak”, hogy mivel semmibe vették a magyar törvényeket, ezért kormányváltás után a tettükért bíróság előtt fognak felelni.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a DK és az MSZP vezetőinek előző napi tárgyalásán nem volt szó közös választási listáról vagy miniszterelnök-jelöltről, csak a 106 egyéni körzetről beszéltek. Hozzátette, hogy eddig csak az MSZP-vel tárgyaltak, de később másokkal is fognak.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.