A DK plakátjait is letakarják

MTI

2017. október 10., kedd 13:50, frissítve: kedd 14:30

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői bíróságon támadják meg azokat a kormányhivatali határozatokat, amelyek értelmében országszerte le kell takarni az Orbán vagy Európa? Válassz! feliratú plakátjaikat.

Molnár Csaba keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányhivatalok döntésükkel hivatali visszaélést követnek el. A politikus azzal érvelt, hogy plakátjaik nem esnek a „fideszes plakáttörvény” hatálya alá, mert azokat nem a DK, hanem két EP-képviselőjük rendelte meg és fizette ki. Szerinte miután a megrendelő nem magyar költségvetésből finanszírozott szervezet, ezért nem vonatkozik rá a jogszabály.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, szeretnék, ha a bíróság nemcsak a kormányhivatali határozatok törvénytelenségét állapítaná meg, de fel is függesztené azok végrehajtását.

Molnár Csaba emellett azt üzente „a kormányhivatalokban ülő fideszes pártkatonáknak”, hogy mivel semmibe vették a magyar törvényeket, ezért kormányváltás után a tettükért bíróság előtt fognak felelni.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a DK és az MSZP vezetőinek előző napi tárgyalásán nem volt szó közös választási listáról vagy miniszterelnök-jelöltről, csak a 106 egyéni körzetről beszéltek. Hozzátette, hogy eddig csak az MSZP-vel tárgyaltak, de később másokkal is fognak.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.