A fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés

2011. október 13., csütörtök 07:35

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete szerint a kormány új otthonteremtési intézkedéscsomagja azt a felfogást tükrözi, amely szerint a társadalom és annak jövőjének alappillére a család, és a fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke és alelnöke üdvözölve a kormány otthonteremtési programjáról szóló bejelentést, az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban kiemelte: a szocialista kormányok családellenes politikája oda vezetett, hogy a fiatal családok egyre nehezebben juthattak saját otthonhoz. Ezt a folyamatot fordítja meg a most bejelentett támogatási rendszer.

A kormány új otthonteremtési intézkedéscsomagja azt a felfogást tükrözi, amely szerint a társadalom és annak jövőjének alappillére a család. A fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés, amely következtében mind a demográfiai, mind a gazdasági helyzetünk javulhat – írta Stágel Bence, az IKSZ elnöke, országgyűlési képviselő és Azbej Tristan, az ifjúsági szervezet alelnöke. Példaértékűnek nevezték a korábbi szocpol rendszert, amely magyar fiatalok tömegeit segített lakáshoz jutni, és ösztönözte a gyermekvállalást is. A szocialista kormányokat terheli annak a felelőssége, hogy ezt a támogatási eszközt fokozatosan elvette a rászorulóktól és helyette kockázatos, devizaalapú lakáshitelekbe hajszoltak több százezer magyar családot – közölték, hozzátéve: bíznak benne, hogy az újra bevezetésre kerülő szocpol és a kamattámogatással kedvezményessé tett forinthitelek elérik a kormány által remélt célokat, és az otthonteremtés nem lesz többé elérhetetlen álom a fiatal magyar családok számára.

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a parlamentben a kormány új otthonteremtési programját ismertetve bejelentette, hogy az állami kamattámogatású forinthitelprogramot és új lakáshoz jutásnál a szocpol „finomított” formáját indítja újra a kormány. A két programot együtt jövőre 7-9 ezer család veheti majd igénybe, a két intézkedés a büdzsének 2012-ben 6,2 milliárd forintba kerül.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.