A fideszes Pócs János mellett kampányol a tankerületi vezető

2018. március 31., szombat 11:41, frissítve: szombat 22:50

Nyíltan a fideszes Pócs Jánost támogatja a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatóhelyettese, Mészárosné Vas Márta – derül ki a kormánypárt jászsági képviselőjének Facebook-posztjából.

A felhívásban az áll, „Pócs Jánost ajánljuk, kérjük, támogassa ön is”. Az igazgatóhelyettes állítása szerint azért kampányol a tankerület nevében a fideszes politikus mellett, mert mint a képével ellátott szórólap ajánlójában olvasható, a kormánypárti jelölt „hosszú évek óta rendkívüli kitartással dolgozik a feltételek megteremtéséért, hogy a jászsági településeken élő gyermekek kimagasló színvonalú oktatás-nevelésben részesülhessenek”.

Pócs János pedig nemes egyszerűséggel annyit írt a bejegyzésében: „Köszönöm.”

Mindenképp figyelemre méltó, hogy Mészárosné Vas Márta egy állami szerv, a Klebelsberg Központ alá tartozó intézmény egyik vezető beosztású alkalmazottjaként biztosít támogatásáról egy politikust, ráadásul a teljes tankerület nevében. Különösen érzékeny, hogy oktatási területen dolgozó személyről van szó, aki nem magánemberként nyilvánított véleményt. Előfordulhat egyébként, hogy a helyi intézmények alkalmazottai erről másképp vélekednek.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A választási kampányban nem először kerül a hírekbe Pócs János. A minap egy fórumon arról beszélt, hogy nem lehet elítélni a helyieket, amiért nemkívánatosnak tartják a cigányokat, ez alapján pedig nem lehet elvárni tőlük, hogy befogadják a menekülteket. Nemrég nagy visszhangot váltott ki, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mártélyi utcafórumán szerda este azt mondta: a cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet.

Pócs János egyébként az a fideszes politikus, aki tavaly decemberben megosztott Facebook-oldalán egy fotót egy levágott disznóról, amelyre ráírták, hogy „ő volt a soros”. Ezzel a poszttal még a világsajtóba is bekerült a kormánypárti politikus.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.