A fideszes Rogán Antal szomszédja kampányol Budapestnek

2018. január 12., péntek 15:18, frissítve: péntek 16:22

 

Most jó itt élni! címmel Budapest fideszes vezetésének 2010 óta végzett, illetve 2018 utánra ígért munkáját mutatja be az a kiadvány, amit a közeljövőben juttatnak el 800 ezer fővárosi postaládába – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester. Kiemelte: a Fővárosi Közgyűlés által korábban létrehozott BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. a 24 oldalas „olcsó papírra” nyomott füzet kiadója, ám a cég tavaly ősszel csatlakozott a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) rendszeréhez. – Ez arra volt jó, hogy gyors átfutással és költséghatékonyan 2017 végére el is készült ez a kiadvány: grafikával, tervezéssel, gyártással és tervezéssel együtt összesen 23 millió forintból. A tendert a Network 360 Reklámügynökség Kft. nyerte el – mutatta be Tarlós István azt a céget, aminek tulajdonosa nem más, mint Rogán Antal kabinetminiszter szomszédja a budai luxuslakónegyedben, a Pasa Parkban: Csetényi Csaba. Cége korábban temérdek állami megbízást kapott, és úgy tűnik, a közeljövőben sem marad efféle munka nélkül. A főpolgármester ugyanakkor a Network 360 Kft.-vel kapcsolatban így szabadkozott: „Én nem tudom, kik azok. Isten látja lelkem, nem ismerem őket.” A bejelentés viszont, miszerint az önkormányzat városarculati társasága immár az NKH rendszerének a része, azt jelenti, hogy a Rogán Antal által felügyelt hivatal közvetlen irányítása alá kerülhetett a városháza immár kampányüzemmódra kapcsolt kommunikációja. 

Ugyanakkor Tarlós István szerint a mostani kiadványban „semmilyen pártpolitika nincsen, a »Fidesz« szó egyszer sem szerepel benne”. Valóban: a füzet Tarlós István kétoldalas bevezetőjével kezdődik. A főpolgármester-helyettesek (Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Szeneczey Balázs, Bagdy Gábor) egy-egy oldalt kaptak. Ugyanakkor a füzet Kocsis Máté fővárosi tanácsnok, VIII. kerületi polgármester ígéreteivel zárul – aki az Áder János köztársasági elnök által csütörtökön kiírt országgyűlési választáson a Fidesz színeiben indul. 

Arról, hogy a kormány mennyire veszi komolyan az önkormányzatiságot, a települések függetlenségét, jól jelzi a NKH-nak a hivatalos kormányzati portálon olvasható öndefiníciója: „A Nemzeti Kommunikációs Hivatal célja a kormányzati kommunikációs feladatok költséghatékony megvalósítása a 247/2014. (X. 1.) Kormányrendelet előírásai alapján, amelynek érdekében a Hivatal a kormányzati kommunikációs beszerzéseket egy központi közbeszerzési rendszerben valósítja meg.”

 

Tarlós István egyébként első idei sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy hajléktalanügyi munkacsoportot hozott létre, egy új, a budapesti aluljárók tarthatatlan helyzetét rendező javaslatcsomag készítésével. Ennek a munkacsoportnak a főpolgármesteren kívül tagja a budapesti rendőrfőkapitány és helyettese, a fővárosi rendészet vezetője, a Máltai Szeretetszolgálat budapesti elnöke. Bíznak abban, hogy sikerül jó javaslatot kidolgozniuk. 

 

A római-parti mobil gát ügyében is megkezdte működését az a tudós társaság, amely februárra szintén leteheti az asztalra javaslatát. Mint a főpolgármester megjegyezte: az Aranyhegyi-pataknál és a pünkösdfürdői védműnél megkezdődnek a munkálatok; ezt nem érinti az a 2,5 milliós közbeszerzési bírság, amit nemrég szabálytalanságok miatt az árvízi védekezésért felelős Fővárosi Csatornázási Művek kapott. 

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes
 

A főpolgármester az M3 metró felújításának legfrissebb fejleményeivel kapcsolatban elmondta: most azt vizsgálják, lehet-e liftet építeni a Kálvin téren. – Minden érintettel tárgyalunk: a mozgáskorlátozottak képviseletével és az Egyenlő Bánásmód Hatósággal is, ugyanakkor csak olyan lépéseket tehetünk, amiket szűkös forrásaink engednek. Az északi szakaszon és az alagútban zavartalanul haladnak a munkák, a középső és a déli szakasz állomásaira hamarosan tárgyalásos közbeszerzési eljárást írnak ki, jó esetben idén nyári szerződéskötéssel – mondta Tarlós István.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.