A fideszes Rogán Antal szomszédja kampányol Budapestnek

Szabó Zsolt

Szabó Zsolt

2018. január 12., péntek 15:18, frissítve: péntek 16:22

 

Most jó itt élni! címmel Budapest fideszes vezetésének 2010 óta végzett, illetve 2018 utánra ígért munkáját mutatja be az a kiadvány, amit a közeljövőben juttatnak el 800 ezer fővárosi postaládába – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester. Kiemelte: a Fővárosi Közgyűlés által korábban létrehozott BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. a 24 oldalas „olcsó papírra” nyomott füzet kiadója, ám a cég tavaly ősszel csatlakozott a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) rendszeréhez. – Ez arra volt jó, hogy gyors átfutással és költséghatékonyan 2017 végére el is készült ez a kiadvány: grafikával, tervezéssel, gyártással és tervezéssel együtt összesen 23 millió forintból. A tendert a Network 360 Reklámügynökség Kft. nyerte el – mutatta be Tarlós István azt a céget, aminek tulajdonosa nem más, mint Rogán Antal kabinetminiszter szomszédja a budai luxuslakónegyedben, a Pasa Parkban: Csetényi Csaba. Cége korábban temérdek állami megbízást kapott, és úgy tűnik, a közeljövőben sem marad efféle munka nélkül. A főpolgármester ugyanakkor a Network 360 Kft.-vel kapcsolatban így szabadkozott: „Én nem tudom, kik azok. Isten látja lelkem, nem ismerem őket.” A bejelentés viszont, miszerint az önkormányzat városarculati társasága immár az NKH rendszerének a része, azt jelenti, hogy a Rogán Antal által felügyelt hivatal közvetlen irányítása alá kerülhetett a városháza immár kampányüzemmódra kapcsolt kommunikációja. 

Ugyanakkor Tarlós István szerint a mostani kiadványban „semmilyen pártpolitika nincsen, a »Fidesz« szó egyszer sem szerepel benne”. Valóban: a füzet Tarlós István kétoldalas bevezetőjével kezdődik. A főpolgármester-helyettesek (Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Szeneczey Balázs, Bagdy Gábor) egy-egy oldalt kaptak. Ugyanakkor a füzet Kocsis Máté fővárosi tanácsnok, VIII. kerületi polgármester ígéreteivel zárul – aki az Áder János köztársasági elnök által csütörtökön kiírt országgyűlési választáson a Fidesz színeiben indul. 

Arról, hogy a kormány mennyire veszi komolyan az önkormányzatiságot, a települések függetlenségét, jól jelzi a NKH-nak a hivatalos kormányzati portálon olvasható öndefiníciója: „A Nemzeti Kommunikációs Hivatal célja a kormányzati kommunikációs feladatok költséghatékony megvalósítása a 247/2014. (X. 1.) Kormányrendelet előírásai alapján, amelynek érdekében a Hivatal a kormányzati kommunikációs beszerzéseket egy központi közbeszerzési rendszerben valósítja meg.”

 

Tarlós István egyébként első idei sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy hajléktalanügyi munkacsoportot hozott létre, egy új, a budapesti aluljárók tarthatatlan helyzetét rendező javaslatcsomag készítésével. Ennek a munkacsoportnak a főpolgármesteren kívül tagja a budapesti rendőrfőkapitány és helyettese, a fővárosi rendészet vezetője, a Máltai Szeretetszolgálat budapesti elnöke. Bíznak abban, hogy sikerül jó javaslatot kidolgozniuk. 

 

A római-parti mobil gát ügyében is megkezdte működését az a tudós társaság, amely februárra szintén leteheti az asztalra javaslatát. Mint a főpolgármester megjegyezte: az Aranyhegyi-pataknál és a pünkösdfürdői védműnél megkezdődnek a munkálatok; ezt nem érinti az a 2,5 milliós közbeszerzési bírság, amit nemrég szabálytalanságok miatt az árvízi védekezésért felelős Fővárosi Csatornázási Művek kapott. 

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes
 

A főpolgármester az M3 metró felújításának legfrissebb fejleményeivel kapcsolatban elmondta: most azt vizsgálják, lehet-e liftet építeni a Kálvin téren. – Minden érintettel tárgyalunk: a mozgáskorlátozottak képviseletével és az Egyenlő Bánásmód Hatósággal is, ugyanakkor csak olyan lépéseket tehetünk, amiket szűkös forrásaink engednek. Az északi szakaszon és az alagútban zavartalanul haladnak a munkák, a középső és a déli szakasz állomásaira hamarosan tárgyalásos közbeszerzési eljárást írnak ki, jó esetben idén nyári szerződéskötéssel – mondta Tarlós István.

A szerkesztő ajánlja

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.