A fideszes zöldséges miniszteri biztos azt várja, hogy jelentsék fel

MN

2018. január 30., kedd 13:57, frissítve: kedd 14:56

Manipuláltnak és hiteltelennek nevezte Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos a 24.hu felvételét, amelyen az látható, hogy a portál próbavásárlásai során elmulasztottak nyugtát adni a volt államtitkár családi cégének egyik zöldség-gyümölcs boltjában. Ráadásul a miniszteri biztos politikai megrendelésre készült rágalomkampánynak minősítette a lap cikksorozatát.

A politikus szerint a 24.hu olyan felvételeket tett közzé, amelyekből nem derül ki egyértelműen, hogy vásárlásaik alkalmával kaptak-e számlát vagy sem, s valóban került-e pénz a pénztárgépbe.

Közleményében Szatmáry ezért arra szólította fel a portált, hogy amennyiben fenn kívánja tartani vádjait, tegyen feljelentést, ugyanis csak ebben az esetben lehet felhasználni az üzletben működő biztonsági kamerák felvételeit, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy „a lap etikátlanul készített, eltorzított videói hamisak, mindenki kapott számlát”.

A miniszteri biztos azzal védekezik, hogy a 24.hu cikkében múlt pénteki vásárlásokról ír, vagy ahogy Szatmáry fogalmaz, „hazudozik”, míg a portál felvételeinek a feliratai arról árulkodnak, hogy azok szombaton, egy nappal később készültek. Azt azonban nem teszi hozzá a volt államtitkár, hogy a felvételekből kiderül, szinte mindennapos, hogy nem adnak nyugtát a boltban. Mindenesetre Szatmáry megtette az ügyben a szükséges jogi lépéseket.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Korábban megírtuk, alig két héttel ezelőtt derült ki, hogy a Puskás Ferenc Stadion metrómegállónál lévő boltban feketemunkást talált az adóhivatal. December közepén került fel a Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a szégyenlistára, amelyen azok szerepelnek, akik be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak.

A családi cég zöldség-gyümölcs kiskereskedelmével foglalkozik. Budapest hat pontján kínálja az árut, köztük két metróállomásnál: a Puskás Ferenc Stadionnál és Kőbánya-Kispesten.

A 24.hu munkatársai öt nap alatt tizenkét próbavásárlást végeztek a zöldségesnél. Kilenc esetben az eladó nem ütötte be a vásárlást a pénztárgépbe, noha – írják – a forgalom nem indokolt kapkodást. A portál kedd reggel aztán egy újabb cikk kíséretében több próbavásárlásról készített videót is megosztott.

Beszámolója szerint ugyanezt – a nyugtaadás hiányát – tapasztalta egy héttel korábban Vajda Zoltán, az Együtt politikusa is, aki a XVI. kerületi választókörzetben Szatmáry Kristóf kihívójaként indul az országgyűlési választáson. Csak akkor kapott blokkot, amikor kifejezetten kérte.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.