A Fideszhez húz a független polgármester

Unyatyinszki György

Unyatyinszki György

2018. január 23., kedd 12:06, frissítve: kedd 14:45

Békéscsaba független polgármestere, Szarvas Péter neve is felvetődött a Fidesz lehetséges országgyűlési képviselőjelöltjeként – mondta a Behir.hu tudósítása szerint a múlt héten Herczeg Tamás fideszes önkormányzati képviselő, aki végül pártja jelöltje lett a tavaszi országgyűlési választáson.

A bejelentés azt sugallta, hogy a polgármester eddigi függetlenségét feladva szorosan együttműködik a helyi kormánypárti erőkkel, ezért az érintetthez fordultunk kérdéseinkkel. „Az utóbbi három évben sikerült jó munkakapcsolatot kialakítani a kormánnyal a város fejlődéséért, amit a Modern városok program és a településfejlesztési operatív program békéscsabai projektjeinek előrehaladottsága is bizonyít” – írta a polgármester. Hozzátette, ő nem kezdeményezett egyeztetést a Fidesz helyi szervezetével, de arra – beszédesen – nem tért ki, a párt felvette-e vele a kapcsolatot a jelöltállításról, bár erről is kérdeztük. – Jelenleg a polgármesteri feladataimra koncentrálok, a 2019-es helyhatósági választásról még korai beszélni – adott kitérő választ arra a kérdésünkre, hogy jövőre a Fidesz színeiben kíván-e indulni a polgármesteri címért.

A nem fideszes vezetésű települések polgármesterei nincsenek könnyű helyzetben, ami tetten érhető a Modern városok program és az uniós forrású településfejlesztési projektek kapcsán. Például a hódmezővásárhelyi polgármester-választási kampányban a fideszes erők azt terjesztik, csak az ő győzelmük esetén jut támogatáshoz a város. A támogatásokért felelős Kósa Lajos miniszter is azt mondta a múlt héten, hogy a független jelöltet többszörösen ellenőrzik majd, ha győz.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.01.23.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.