A Gorka elleni nyomozás megszüntetéséről kérdezné Szél a rendőrséget

MN

2018. február 13., kedd 10:26, frissítve: kedd 10:42

Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kérjen tájékoztatást a Gorka Sebestyén elleni nyomozásról – írja közleményében a párt.

Szél Bernadett szerint Donald Trump korábbi tanácsadójával kapcsolatban rendszeresen felmerülnek szélsőséges kapcsolatrendszerek és egyéb nemzetbiztonsági aggályok, ezért szeretné, ha a bizottság tájékoztatást kérne az ügyben.

Ismeretes, a rendőrség már nem körözi Donald Trump egykori tanácsadóját, aki 2016 szeptembere óta szerepelt a Police.hu körözési oldalán lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt. Az ORFK a 444.hu megkeresésére közölte: azért nem körözik tovább Gorkát, mert attól nem várható eredmény.

A rendőrség szerint ugyanakkor Gorka nem tisztázta magát az ügyben. Azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözték.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.