A gyöngyösi polgármester kilép az MSZP-ből

MN

2018. február 6., kedd 14:51, frissítve: kedd 16:47

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere kedden bejelentette, hogy visszalépett az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben. Könnyeivel küszködve azt is közölte, hogy kilép az MSZP-ből – írja a Heol.

„Mikor elvállaltam a felkérést a jelölésre, és most is, amikor visszalépek, azt mondom, hogy nekem csak egy fontos van: a város szolgálata, ennek a hivatásnak a maximális ellátása. Talán sokkal többet tudok Gyöngyösnek tenni, szolgálni azzal, hogy ezt a kampányt most nem csinálom végig” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Hiesz György. Bejelentette, hogy függetlenként folytatja munkáját, a jövő évi polgármesteri választáson is így szeretné a város érdekeit képviselni.

„Azt a megkezdett munkát szeretném folytatni, amelyet az elmúlt években is próbáltam végigvinni. Nagyon remélem, hogy a csapatban nem lesz változás” – jelentette ki. Hozzáfűzte: egy korszak lezárult, és „sok mindennek az elindítója voltam, de van egy szakaszhatár, amit már az ember nem akar követni. Úgyhogy maradok a megkezdett munka mellett, és úgy gondolom, csak Gyöngyös számít.”

Az MSZP később közleményben azt írta, Hiesz György váratlan bejelentését sajnálattal, de tudomásul vették. „Polgármester úrnak városvezetői munkájához sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot, és jó egészséget kívánunk” – tette hozzá a párt.

 

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.