A gyöngyösi polgármester kilép az MSZP-ből

MN

2018. február 6., kedd 14:51, frissítve: kedd 16:47

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere kedden bejelentette, hogy visszalépett az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben. Könnyeivel küszködve azt is közölte, hogy kilép az MSZP-ből – írja a Heol.

„Mikor elvállaltam a felkérést a jelölésre, és most is, amikor visszalépek, azt mondom, hogy nekem csak egy fontos van: a város szolgálata, ennek a hivatásnak a maximális ellátása. Talán sokkal többet tudok Gyöngyösnek tenni, szolgálni azzal, hogy ezt a kampányt most nem csinálom végig” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Hiesz György. Bejelentette, hogy függetlenként folytatja munkáját, a jövő évi polgármesteri választáson is így szeretné a város érdekeit képviselni.

„Azt a megkezdett munkát szeretném folytatni, amelyet az elmúlt években is próbáltam végigvinni. Nagyon remélem, hogy a csapatban nem lesz változás” – jelentette ki. Hozzáfűzte: egy korszak lezárult, és „sok mindennek az elindítója voltam, de van egy szakaszhatár, amit már az ember nem akar követni. Úgyhogy maradok a megkezdett munka mellett, és úgy gondolom, csak Gyöngyös számít.”

Az MSZP később közleményben azt írta, Hiesz György váratlan bejelentését sajnálattal, de tudomásul vették. „Polgármester úrnak városvezetői munkájához sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot, és jó egészséget kívánunk” – tette hozzá a párt.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.