A héten kezdhet tárgyalni a kormány és a CEU

MN

2017. május 15., hétfő 11:03, frissítve: hétfő 19:43

A héten kezd egyeztetni a kormány képviselője, Altusz Kristóf külügyi államtitkár a Közép-európai Egyetem vezetésével a felsőoktatási intézmény jövőjéről – mondta az oktatási államtitkár a Hír TV kérdésére.

Hozzátette: az Európai Unió aggályait a magyar kormány továbbra sem osztja, az Európai Bizottság az előírt időben megkapja Budapest válaszát.

„Altusz helyettes államtitkár úrnak két feladata van. Az egyik, hogy tárgyaljon releváns kormányokkal a kormányközi megállapodások előkészítéséről. A másik feladata a munkabizottságnak az irányítása. Amibe több minisztérium is vesz részt, nemcsak az oktatási minisztérium, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium is, akinek bármifajta olyan ügye lehet, amiben segítséget akarunk nyújtani. Ezek a tárgyalások most kezdődnek, azt hiszem, a CEU-val pontosan jövő héten van már az első időpont, ezt most egyeztetik a kollégáink. Sok embert kell összehozni, úgyhogy a tárgyalások elkezdődnek” – nyilatkozta Palkovics László.

A tárgyalással egy hónapot késett a kabinet, a köztársasági elnök április elején azzal a megjegyzéssel írta alá a lex CEU-t, hogy a kormány haladéktalanul üljön asztalhoz az egyetem képviselőivel – idézi fel a Hír TV.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.