A hónap végén hazatér Lagzi Lajcsi?

Szemán László

2016. március 16., szerda 06:32, frissítve: szerda 12:19

Egyeztette a magyar hatóságokkal a mexikói utazását Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi – tudta meg a Magyar Nemzet. A közkedvelt mulatószenész – miként azt egyik ügyvédjétől megtudtuk – a tervek szerint március végén tér haza tengerentúli nyaralásából.

A Blikk a hét végén arról számolt be, hogy teljes titokban utazott Mexikóba Lagzi Lajcsi a családjával. Egy olvasó le is fotózta a zenészt és nagyobbik lányát az Egyesült Államokban, a New Jersey-i Newarkban, amint becsekkolt a közép-amerikai országba tartó repülőjáratra. A bulvárlap szerint „nagyon úgy tűnik, hogy Galambos Lajos mindenkit átvert, és elszökött, hiszen épp a minap nyilatkozta azt a sajtóban, hogy Olaszországba készül, azonban egészen másfelé vette az irányt. Úgy tudjuk, a hatóságoknak nem jelentette be úti célját, ami azért is érdekes, mert Mexikóval nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak.” Ám szó nincs arról, hogy a zenész megszökött volna családjával a büntetőeljárás elől.

Berényi András, Galambos Lajos egyik ügyvédje megerősítette kérdésünkre: Lagzi Lajcsi egyeztetett a magyar hatóságokkal elutazásuk előtt. – Természetesen bejelentette elutazási szándékát. Megkérdezte, hogy a hatóságok terveznek-e valamilyen nyomozati cselekményt március végéig, és miután nemleges választ adtak, közölte elutazásának napját, úti célját és visszaérkezésének dátumát. A tervek szerint március végén ismét Magyarországon lesz az egész család – mondta el Berényi András.

Ismeretes, Galambos Lajost és feleségét, Boglárkát, valamint egy munkatársukat tavaly szeptemberben fogták el, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket lopás és vesztegetés gyanúja miatt. A hatóságok és a szolgáltatók szakemberei ugyanis illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak a zenész tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, Boldogasszonypusztán, valamint a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban. A kárt 30 millió forintra becsülték. Lajcsi felesége október 2-án, Lajcsi és társa januárban szabadulhatott.

Tavaly májusban egyébként egyszer már vizsgálódtak a szolgáltatók és a hatóság emberei Lajcsi birtokain, ám akkor semmit sem találtak. A szeptemberi rajtaütés során viszont a Boglárka Apartmanparkban egy gipszkarton mögött bukkantak rá az illegális közműrákötésekre, Boldogasszonypusztán pedig a földben, két méter mélyen találtak gyanús jeleket az áramvezetéken. A gyanúsítottak következetesen tagadják a bűncselekmények elkövetését. Lajcsi egy tévéinterjúban utalt arra, hogy egyik ingatlana átadására kényszerítették az előzetese alatt bizonyos személyek.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.03.16.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.