„A Jobbik elnöke csak annyira iszlámbarát, mint Orbán Viktor”

MN

2018. február 2., péntek 19:17, frissítve: szombat 01:37

Hazugságnak nevezte a Magyar Iszlám Közösség elnöke, hogy Allahot dicsőítette volna Vona Gábor. Bolek Zoltán a Hír TV Híradójának azt mondta: a Jobbik elnöke csak annyira iszlámbarát, mint Orbán Viktor miniszterelnök. És elfogadhatatlannak tartja, hogy vallásokat politikai célra használjanak fel.

Ismeretes, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjéről szól ismét a fideszes telefonos kampány. Vona Gábornak egy korábbi, török egyetemisták előtt elhangzott beszédét vették elő. A felvételen a politikus Istent törökül emlegeti, vagyis Allahot mond. Ezzel támasztaná alá a Fidesz, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt elfordult a kereszténységtől.

„Megmondom őszintén, ha engem fölhívnának, én jót nevetnék, mert ismerem személyesen Vona Gábort, és találkoztam Orbán úrral is. Tehát vele is volt kapcsolatom, meg több politikussal is annak idején. És ez hazugság. Nevetséges az egész, szerintem egy felfújt ügy, és nem kellene a politikának ennyire lesüllyedni, hogy már belevonjuk az iszlámot is. Ez minket is sért, magyar muszlimokat: mintha ellenség lennénk” – mondta Bolek Zoltán, a közösség vezetője.

A kormányközeli sajtó azt elfelejti megemlíteni, hogy Orbán Viktor többször is dicsőítette az iszlámot. Csokorba szedtük ezeket a nyilatkozatokat, itt.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ám Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Orbán Viktor szavait nem szabad kiemelni a szövegkörnyezetből. Vona Gábor kijelentéseivel kapcsolatban azonban Kovács teljesen más állásponton van: „ő konkrétan hitet tett, szerintem az egy mellbevágó videó”.

Vona Gábor pénteken rövid, de velős kommentárt fűzött az új fideszes lejáratókampányhoz. Facebook-oldalán azt írta: korábban Haynau-imádónak, homoszexuálisnak, török terroristának, Soros-ügynöknek, nyugdíjasokra vadászónak és kerítésbontónak is bélyegezték már, a hazugságokért pedig a bíróságon vett elégtételt. Egyet viszont soha nem hazudtak róla – teszi hozzá a pártelnök – mégpedig azt, hogy lopna, márpedig a szavazóknak erre érdemes majd emlékezni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.