A Jobbik szerint hazudott a Figyelő

MN

2018. március 10., szombat 17:14, frissítve: szombat 18:18

Fényképekkel kiegészített anyagot készített a Figyelő kormánypárti hetilap arról, hogy szerinte a Jobbik Szentesen egyeztetett a Demokratikus Koalícióval. A lap honlapján szombaton közzétett cikk szerint „Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Szabó Zoltán Ferenc, a párt szentesi jelöltje Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció helyi elnökével tárgyalt a héten Szentesen, a Páterház étteremben”. A Schmidt Mária tulajdonában álló, Lánczi Tamás szerkesztésében megjelenő lap azt írta, az étteremből a felek külön jöttek ki, de együtt, Vona autójával távoztak. „Vona titokban érkezett a településre, feltűnése azért volt meglepő, mert bár a választókerületben tartott helyi fórumot, de Szentes városában nem” – állította a kormánypárti lap, amely szerint más választókerületekben is egyeztet a két párt.

A Jobbik közleményben reagált a hírre. Azt írta, sem Szentesen, sem másutt nem egyeztet a DK-val. Aznap, amikor a „leleplező” fotók készültek, Vona Gábor hat helyszínen tartott fórumot Dél-Magyarországon a kampánycsapatával. A Páterház étteremben ebédeltek, az asztaltársaságban csak jobbikosok voltak, Kiss Csaba nem volt ott. „A Figyelő.hu-n megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható, aki nemhogy DK-s politikus, de még DK-s szavazó sem volt soha életében” – állítja a Jobbik közleménye. A párt közölte, jogi útra tereli az ügyet, „és várja a Figyelő bocsánatkérését mind a Jobbiktól, mind szegény gépjárművezetőtől”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.