A karmolások és a mobil emlékeztette a szörnyű tettre

PR

2012. július 17., kedd 19:39, frissítve: kedd 23:00

A testén lévő karmolásokból és a nála lévő mobiltelefonból következtette ki, mi történhetett – vallotta a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László. A férfi tettéért életfogytiglani szabadságvesztést kaphat. A pszichológusnőt július 23-án helyezik végső nyugalomra.

P. László keddi, mintegy hat órán át tartó kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Többek között elmondta: a testén lévő karmolásokból és a nő nála lévő mobiltelefonjából következtette ki, mi történhetett előző éjszaka. A férfi a hírekből, az internetről szerzett információk alapján szembesült tettének következményeivel. A gyanúsított ügyvédje arról is beszámolt, a férfi kábítószert és alkoholt is fogyasztott a végzetes estén, ezért nem tud magyarázatot adni tettére.


Sólymos Sára elmondása szerint a gyanúsított szexuális kapcsolatba akart lépni a nővel, de a nő ellenállt, ezért a férfi fojtogatni kezdte; a dulakodás közben a nő egy árokba gurult, ezután P. László elhagyta a helyszínt. A védő azt mondta, P. László nem volt tisztában azzal a ténnyel, hogy megfojtotta a nőt, abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy a sértett életben van.

A védő szerint P. László biztos volt abban, hogy elfogják, ezért a múlt hét második felében gyalogosan indult útnak édesanyja kelebiai otthona felé, később külföldre menekült volna; végül Bóly mellett fogták el vasárnap délelőtt. A védő megerősítette: a rendőri intézkedés közben megsérült a gyanúsított, az orra tört el, miközben menekülés közben a földre kényszerítették.

Egyértelmű bizonyítékok

Az ügyvéd arról tájékoztatott, a rendőrök egyértelmű bizonyítékkal rendelkeznek, hiszen a nő körme alatt talált szövetminták ismeretei szerint a gyanúsítottól származnak, valamint megtalálták a férfinál az áldozat mobiltelefonját. Sólymos Sára azt mondta, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolhatják meg P. Lászlót, s tettéért életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.

Az ügyvédnő a Hír Televíziónak nyilatkozva azt is elmondta:szerinte a férfi vallomása meggyőző volt, hogy egyedül követte el a tettét, ugyanakkor a pécsi gyilkosság felderítésébe szakértőként bevont nyomozó is azt feltételezi, hogy voltak tettestársai P. Lászlónak. Kovács Lajos azt mondta: nehéz elképzelni, hogy a férfi kábítószer hatása alatt egyedül fogta le áldozatát, fojtotta meg, fosztotta ki táskáját és vezetett autót. Mindezt úgy, hogy ezt senki nem vette észre a viszonylag sűrűn lakott városrészben.

A védő cáfolta azt az információt, hogy a rendőrök P. László férfi testvérét keresnék, mivel – az ügyvédnő tudomása szerint – a gyanúsítottnak nincs férfi testvére. Valószínűleg egy barátjáról van szó – jelentette a Hír TV tudósítója.

A Hír Televízió információ szerint valószínű, hogy a napokban még néhányszor ki fogják hallgatni P. Lászlót, így felesleges átszállítani a büntetés-végrehajtási intézetbe. A nyomozók attól is tartanak, hogy a börtönben az elítéltek elégtételt vehetnek P. Lászlón. A férfinak egyébként a gyilkosság ideje alatt börtönben kellett volna ülnie, mert nem fizetett be egy szabálysértési bírságot – erősítette meg a Kecskeméti Törvényszék szóvivője a Hír TV-nek. P. Lászlónak július 2-án kellett volna megkezdenie 20 napos elzárását.

Bándy Katát július 23-án helyezik végső nyugalomra Szekszárdon – számolt be egy dunántúli hírportál.

További részletek:

– Kedden 9 óra előtt kezdődött a pécsi pszichológusnő meggyilkolásával gyanúsított férfi kihallgatása a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A gyanúsított részletes vallomást tett, továbbra is kitart amellett, hogy a bűntényt egyedül követte el.

Egyedül viszem el a balhét” – tolmácsolta a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László szavait kirendelt ügyvédje hétfőn. Ugyanakkor a Hír TV információi szerint a lányt többen tuszkolhatták be egy kocsiba.

– Hétfőn tett beismerő vallomást a 26 éves férfi. Egyes információk szerint az összes gyanúsítottat elfogták, mások szerint még keresik P. László testvérét.

– Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy Bándy Kata édesanyja közölte: megvan a tettes.

– Pintér Sándor belügyminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest.

– Szombaton a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehettek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondta, hogy egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A televízió riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit.

– A boncolás eredményei és a helyszínen rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek.

– Szombaton óriási készültség volt Pécsen. Az mno.hu akkor helyi forrásokból úgy értesült, minden sarkon rendőrök álltak, akik feltételezhetően a tűzharcra is fel voltak készülve.

– Portálunk pénteken arról írt, feltételezhető, hogy a Bándy Kata eltűnését követő, Facebookon indult és közben országossá növekedett összefogástól megijedt az elkövető, és gyorsan megpróbált megszabadulni a holttesttől. Ez alatt számos értékes nyomot szolgáltathatott a rendőrség számára.

– Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a rendőrségi pszichológus holttestét meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták.


– Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.

Forrás: MTI, MNO. Hír TV

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.