A KDNP és ifjúsági szervezete is részt vesz a békemeneten

MTI

2018. március 13., kedd 15:42, frissítve: kedd 18:05

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, egyben a kisebbik kormánypárt elnöke, valamint Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke közös közleményben jelentette be, hogy a KDNP és a párt ifjúsági tagozata is részt vesz a március 15-re időzített békemeneten. 

„Mi, kereszténydemokraták hiszünk a közösség erejében. Országunk jövője, biztonsága, keresztény kultúrája, identitása és függetlensége jelenleg is támadás alatt van. Mások akarják megmondani, hogyan és kivel éljünk” – írták.

A közlemény így folytatódik: „A békemenet közössége eddig is erős, határozott kiállást tanúsított Magyarország mellett, ezért a KDNP és az IKSZ is csatlakozik a békemenethez. Álljunk ki a fiatalok jövőjéért és Magyarországért, álljunk ki értékeinkért!”

Ezután a pártvezető és az ifjúsági vezető felszólítást intéz a szimpatizánsokhoz: „Hallgassuk meg együtt Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét!”

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.