A KDNP és ifjúsági szervezete is részt vesz a békemeneten

MTI

2018. március 13., kedd 15:42, frissítve: kedd 18:05

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, egyben a kisebbik kormánypárt elnöke, valamint Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke közös közleményben jelentette be, hogy a KDNP és a párt ifjúsági tagozata is részt vesz a március 15-re időzített békemeneten. 

„Mi, kereszténydemokraták hiszünk a közösség erejében. Országunk jövője, biztonsága, keresztény kultúrája, identitása és függetlensége jelenleg is támadás alatt van. Mások akarják megmondani, hogyan és kivel éljünk” – írták.

A közlemény így folytatódik: „A békemenet közössége eddig is erős, határozott kiállást tanúsított Magyarország mellett, ezért a KDNP és az IKSZ is csatlakozik a békemenethez. Álljunk ki a fiatalok jövőjéért és Magyarországért, álljunk ki értékeinkért!”

Ezután a pártvezető és az ifjúsági vezető felszólítást intéz a szimpatizánsokhoz: „Hallgassuk meg együtt Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét!”

A szerkesztő ajánlja

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.