Komoly összeget kaptak külföldről a volt millások

WA

2012. március 29., csütörtök 05:23, frissítve: csütörtök 12:00

Az Egymillióan a Demokráciáért (EMD) nevű – kormányellenes – civil szerveződés huszonötezer dollárt kapott egy külföldi szervezettől.

Nemcsak a Bajnai Gordon-féle Haza és Haladás Alapítványt támogatják súlyos milliókkal külföldről. Kiderült, az Egymillióan a Demokráciáért (EMD) nevű – kormányellenes – civil szerveződés is kapott huszonötezer dollárt egy külföldi szervezettől egy hazai alapítványon keresztül.

A 12 500 dolláros első részlet januárban érkezett az alapítványhoz. A támogatásról és a pénz beérkezéséről tudott Székely Sándor társelnök, Dávid János, Bódi Beáta Ágnes és Varga Arnold ügyvivők – tette közzé az EMD saját Facebook-oldalán a Bili.blog.hu. Mint kiderül az „EMD egyesület” aláírást viselő közleményből a pénz jelentős részét már elköltötték. Előkerül például egy szerződés másolata, melynek értelmében Varga Arnold felszámolás alatt álló cége vállalt és teljesített szolgáltatást, és állított ki számlát. „Az alapítvány még annyit közölt, hogy történt egy nagy összegű (több százezer forintos) banki és ATM-készpénzfelvétel is.” Az egyesület vezetősége azóta sem hajlandó tisztázni a történteket, a pénzzel elszámolni nem tudnak vagy nem akarnak.

Az EMD tulajdonképpen az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) Facebook-csoport huszonnyolc tagja és szervezője által létrehozott egyesület. Székely Sándor pedig társelnöke az utóbbi időben egyre agresszívabb hangot megütő, emblémáját engedély nélkül használó Magyar Szolidaritási Mozgalomnak is.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.