A kormánypárti sajtó berezelt néhány gimnazistától

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 15:55, frissítve: péntek 09:22

Egész pályás letámadást indított csütörtökön a kormánypárti sajtó a Független Diákparlament ellen, és leleplezőnek szánt cikkekben írják meg, hogy a diákszervezet a Soros-hálózat megbízásával kormányellenes tüntetésre készül.

A riadóláncot csütörtök reggel a Magyar Idők indította, honlapjukon pártállami időket idéző hangvételű cikkben reggel írtak arról hogy „a baloldali radikálisok befolyása alatt álló szervezet péntek délutánra hívta legmegbízhatóbb híveit Soros György magánegyeteme, a Central-European University (CEU) elé, ahonnan a tüntetők az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé vonulnának. Ott, a Pink Floyd után szabadon, cipősdobozokból falat készülnek emelni, amely mellett gitáros kísérlettel elénekelnék a kultikus rockegyüttes Another Brick in the Wall című számát – politikailag aktualizált szöveggel” – számol be a várható eseményekről a Magyar Idők.

A tüntetők egyébként azért vonulnak az Emmi elé, hogy bemutassák néhány javaslatukat, amiket a minisztérium korábban válasz nélkül hagyott.

A lap – kapcsolódási pontok, bizonyítékok felmutatása nélkül – azt is hangsúlyozza, hogy a független diákparlamenterek egyik szellemi mentora, Schilling Árpád „a Soros-hálózat által tízmilliókkal kitömött Krétakör alapítója, aki az utóbbi időben trágár és erőszakra buzdító kijelentéseivel hívta fel magára a figyelmet”. A Magyar Idők ezzel gyakorlatilag tovább viszi a Németh Szilárd által csütörtökön felemelt szálat – a Fidesz alelnöke ugyanis egy nemzetbiztonsági bizottsági ülés után nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte Schillinget és Vágó Gábor, Gulyás Márton ellenzéki aktivistákat, ezzel ráadásul minősített adatokat szivárogtathatott ki.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A(z ellen)forradalmi hevületet a 888.hu is átvette: arról írnak, hogy megkezdődött a forró ősz, Soros György riadót fújt, pénteken indul a rendbontás – aztán két bekezdésen belül leleplezik magukat és a diákparlament tervét, és beszámolnak a cipősdoboz-akcióról.

Sőt, a cikk szerzője, Oláh Gellért tovább megy a mítoszrombolásban: pár sorral lejjebb már pattanásos, fontoskodó tiniknek nevezi a szervezőket, akik nem reprezentálnak senkit.

Így aztán tényleg nehéz eldönteni, hogy most Soros György arctalan rohamosztagosaitól kell tartanunk, vagy csak egy amatőr diákmegmozdulás várható Budapesten, az Akadémia utcában.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.