A kormányzati negyedről csak január közepén lesz döntés

MNO

2007. december 29., szombat 12:05

A kormányzati negyedre kiírt versenypárbeszédes közbeszerzési eljárás eredményhirdetése 2008. január 16-án lesz - közölte a KVI koordinációs iroda szombaton.
A közlemény szerint a csütörtöki beadási határidőig a KÉSZ Közép-Európai Építő Kft. és az Europolis Real Estate Management Kft. konzorciuma tett ajánlatot a kormányzati épületegyüttes felépítésére és 25 éven át tartó üzemeltetésére kiírt pályázatra.

A szombati közlemény szerint a szerződést a végső ajánlat benyújtásától számított 30 napon belül köthetik meg a felek, addig már csak a bíráló bizottság munkája van hátra. A testületnek most azt kell ellenőriznie, hogy a beadott megoldási javaslat és végleges ajánlat mindenben megfelel-e az érvényességi kritériumoknak.

A kormányzati negyed - 180 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttes, amely a miniszterelnökséget leszámítva valamennyi központi államigazgatási szervezetnek (minisztériumnak) helyet adna - 2009 végére épülne meg a kormány 2007. május 11-i határozata szerint a Podmaniczky utca és a Váci út közötti 30 hektáros területen. A beruházás 2007-es jelenértéken számított maximális költsége 142,5 milliárd forint lehet. Ebben az összegben benne van az építés, valamint a 25 éves üzemeltetés és karbantartás költsége is.

(mti)

A szerkesztő ajánlja