"A magyar családok, vállalkozások jövőjével nem szoktunk szórakozni"

tt

2012. július 20., péntek 18:50

Varju László nem szellemes és nem is kellőképpen tájékozott, a fejlesztési forrásokat egyébként nem 2013-ig, hanem 2015-ig kell felhasználni – reagált a miniszterelnök sajtófőnöke az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Havasi Bertalan az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy fogalmaz, hogy a magyar családok, vállalkozások jövőjével „nem szoktunk szórakozni, ez egyáltalán nem vicces”.

Varju László pénteki sajtótájékoztatóján az európai uniós fejlesztési forrásokkal kapcsolatban fogadást ajánlott Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Demokratikus Koalíció politikusa azt mondta: ha 500 milliárd forintnál kevesebb lesz az a pénz, amennyit 2013 végéig Magyarország nem tud felhasználni, akkor kopaszra vágatja haját, ellenkező esetben viszont ugyanezt várja a kormányfőtől.

Varju László arra emlékeztetett, hogy a miniszterelnök előző nap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség rendezvényén egyebek között azt mondta, az EU-s forrásoknak az utolsó fillérig célba kell érkezniük. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor a rendelkezésre álló több mint 8000 milliárd forintot Magyarország nem tudja majd teljes körűen elkölteni, azzal a kockázattal kell szembenézni, hogy legalább 800 milliárd forintos veszteség lesz.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.