A megyés püspök is beszállt a hódmezővásárhelyi kampányba

MN

2018. február 13., kedd 13:10, frissítve: kedd 17:46

Új római katolikus templom épül Hódmezővásárhelyen, a Kertvárosban – jelentette be az MTI tudósítása szerint Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök kedden az alföldi városban.

A templom építéséről szóló tervek bemutatását a jelek szerint nem véletlenül időzítették az időközi polgármester-választás hajrájára. A sajtótájékoztatón ugyanis jelen volt a fideszes Hegedűs Zoltán alpolgármester is, aki megmérkőzik vasárnap. Legnagyobb riválisa a kormányközeli média és a Fidesz által támadott függetlenként induló Márki-Zay Péter lesz. Az ellenzék támogatását élvező jelölt azonban hiába hívta ki élő vitára a fideszes aspiránst, Hegedűs nem akar vitát. A fideszes induló ezt azzal indokolta, hogy nem vitázik hazug emberrel, aki gyűlöletet szít a városban.

Kiss-Rigó László püspök a terveket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az egyházmegye néhány éve vette át fenntartóként a városrész iskoláját. Az intézmény diákjainak és tanárainak kívánsága volt, hogy legyen olyan tér, ahol az egész közösség elfér. Az új épület befelé az iskola kápolnájaként, kifelé a városrész templomaként működik, ahol egy vasárnapi misén a környék katolikus hívei is elférnek. A 400 millió forintból épülő templom kiviteli tervei hamarosan elkészülnek, ezt követően kezdődhet el a kivitelezés.

Azt már csak remélni lehet, hogy a felépülő új templom plébánosa nem használja fel politikai célokra az egyházi intézményt, mint ahogy azt Németh László tette január közepén. Németh a Fidesz mellett, Márki-Zay ellenében mondta el kampánybeszédét.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A jelek szerint jó lehet most Hódmezővásárhelyen élni. Legalábbis, ha nyugdíjas is az ember. Lázár János és Hegedűs Zoltán ugyanis közösen jelentette be, hogy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt adnak a nyugdíjasoknak. Ennek 11 ezer ember örülhet a Csongrád megyei településen, a küldeményt még a polgármester-választás előtt kipostázzák. Lázár János az utalványküldözgetésről elmondta, hogy mivel a településen átlagosan 100-105 ezer forint a nyugdíj összege, senki se sajnálja azt 10 ezer forintot az érintettektől. 

Lázár azt kéri: mindenki tartsa vissza magát, és ne sértse meg a hódmezővásárhelyi nyugdíjasokat azzal, hogy azt állítja, a 10 ezer forintos utalvánnyal szavazatot lehet tőlük venni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.