A metrófelújítás miatt még több buszsofőr kell a BKV-nak

MTI

2017. szeptember 4., hétfő 07:05, frissítve: hétfő 09:30

Az M3-as metró rövidesen kezdődő felújítása miatt újabb buszsofőrök kellenek majd a BKV-nak, ahol az optimálisnál már most is kevesebb számú autóbusz-vezető van, noha a hiány még nem veszélyezteti a működést – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Még nem tudni, pontosan hány autóbuszsofőrre lesz szüksége a BKV-nak a metrópótló járművek miatt, de már dolgoznak a Budapesti Közlekedési Központnál a hálózat, illetve a menetrendek kialakításán – közölte a lappal a BKV Zrt. A társaság intenzív, járművezetőket kereső hirdetési kampányának eredményeként az utóbbi hetekben egyre többen érdeklődnek állásajánlatuk, illetve tanfolyamaik iránt.

A BKV Zrt. mintegy 2100 főállású autóbusz-vezetőt foglalkoztat. A vállalat a jelenlegi feladatok ellátásához elégséges – bár szigorú értelemben véve az optimálisnál kevesebb – számú buszsofőrrel rendelkezik. A cég a megrendelt szolgáltatást túlóra-elrendeléssel, illetve egyéb intézkedésekkel maradéktalanul teljesíti – fogalmazott BKV.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.