A metrófelújítás miatt még több buszsofőr kell a BKV-nak

MTI

2017. szeptember 4., hétfő 07:05, frissítve: hétfő 09:30

Az M3-as metró rövidesen kezdődő felújítása miatt újabb buszsofőrök kellenek majd a BKV-nak, ahol az optimálisnál már most is kevesebb számú autóbusz-vezető van, noha a hiány még nem veszélyezteti a működést – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Még nem tudni, pontosan hány autóbuszsofőrre lesz szüksége a BKV-nak a metrópótló járművek miatt, de már dolgoznak a Budapesti Közlekedési Központnál a hálózat, illetve a menetrendek kialakításán – közölte a lappal a BKV Zrt. A társaság intenzív, járművezetőket kereső hirdetési kampányának eredményeként az utóbbi hetekben egyre többen érdeklődnek állásajánlatuk, illetve tanfolyamaik iránt.

A BKV Zrt. mintegy 2100 főállású autóbusz-vezetőt foglalkoztat. A vállalat a jelenlegi feladatok ellátásához elégséges – bár szigorú értelemben véve az optimálisnál kevesebb – számú buszsofőrrel rendelkezik. A cég a megrendelt szolgáltatást túlóra-elrendeléssel, illetve egyéb intézkedésekkel maradéktalanul teljesíti – fogalmazott BKV.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.