A nagy hangzavarban szocialisták is megszavazták a Czeglédy Csabát elítélő javaslatot

MN

2017. november 14., kedd 13:26, frissítve: kedd 13:37

Az Országgyűlés kedden határozatban kérte fel a kormányt, hogy gondoskodjon a Czeglédy-ügyben ki nem fizetett fiatalok és nyugdíjasok rendkívüli kárrendezéséről. A parlament 148 igen szavazattal, 3 nem ellenében fogadta el fideszes képviselők erről szóló indítványát.

A 168 Óra azt írja, hogy az indítványt – amely lényegében Czeglédy bűnösségét mondja ki – Molnár Zsolt, Tukacs István és Kiss László is megszavazta. Molnár Zsolt a lapnak elmondta: a nagy hangazavarban „félrenyomott” három szocialista képviselő.

„Az úgynevezett Czeglédy-ügyről ma kétszer szavazott az Országgyűlés, a szokásos eljárásnak megfelelően először az összegző módosítóról döntött a Ház, majd ezt követte a zárószavazás az egész határozatról” – írta később közleményben az MSZP.

Leszögezték: a szocialista frakció álláspontja az, hogy nem kíván bírói szerepben eljárni, ezért a szavazásokon egységesen nem vesz részt. A határozati javaslatról szóló zárószavazásnál a képviselőcsoport így is tett.

„Azonban az azt megelőző összegző módosító javaslat szavazásánál hárman tévedésből nyomtunk gombot. Az összegző módosító indítvány egyébként arról szól, hogy a kárrendezést a fiatalok mellett kiterjeszti a nyugdíjasokra is. A tévedésért elnézést kérünk” – fűzték hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.