A NAV zárolta a Fidesz-közeli Vahl Rezső vagyonát

2016. december 1., csütörtök 23:09, frissítve: péntek 01:37

Zár alá vették a Fideszhez több szálon köthető Vahl Rezső vagyonát, aki két trafikot is nyert három éve Szegeden. A férfi dohányboltjait üzemeltető cége, a Traficum Bt. is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal friss be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózókat összesítő nyilvános listáján, írja a Délmagyar.

A Traficum Bt.-t 2013 májusában alapították, friss vállalkozásként nyerte el a koncessziós jogokat. Ez még most is Vahl résztulajdonában van, februárig az ügyvezető is ő volt. Az Opten céginformációs adatbázis szerint áprilisban vették zár alá.

Vahlt a lap azért nemcsak a trafikozás miatt nevezi Fidesz-közelinek: a Traficumban üzlettársa Cseri László, Gyimesi László korábbi szegedi Fidesz-elnök egykori személyi titkára. Cseri három dohányboltot nyert egy másik cégével, ez ugyanarra a címre, az IKV-székházba van bejelentve, mint Vahl vállalkozása. Itt, a félemelet 6-7.-ben bérelt irodát a Titan Project’s House Kft., amelynek szintén Vahl Rezső volt az ügyvezetője és tulajdonosa – tavaly márciusig. A Titan adta ki a Szóda nevű helyi lapot a választás előtt, amely Botka László szocialista politikust támadta.  Ez a vállalkozás építette 2013-ban 185 millió forint uniós támogatásból a Szegedi Vadaspark játszóterét és fejlesztette interaktív tájékoztató rendszerét. A Titan ellen költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz tavaly óta a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) és a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága, mert a gyanú szerint offshore cég közbeiktatásával mostak pénzt, emlékeztet a portál. 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.