A NAV zárolta a Fidesz-közeli Vahl Rezső vagyonát

Szabó Dániel

2016. december 1., csütörtök 23:09, frissítve: péntek 01:37

Zár alá vették a Fideszhez több szálon köthető Vahl Rezső vagyonát, aki két trafikot is nyert három éve Szegeden. A férfi dohányboltjait üzemeltető cége, a Traficum Bt. is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal friss be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózókat összesítő nyilvános listáján, írja a Délmagyar.

A Traficum Bt.-t 2013 májusában alapították, friss vállalkozásként nyerte el a koncessziós jogokat. Ez még most is Vahl résztulajdonában van, februárig az ügyvezető is ő volt. Az Opten céginformációs adatbázis szerint áprilisban vették zár alá.

Vahlt a lap azért nemcsak a trafikozás miatt nevezi Fidesz-közelinek: a Traficumban üzlettársa Cseri László, Gyimesi László korábbi szegedi Fidesz-elnök egykori személyi titkára. Cseri három dohányboltot nyert egy másik cégével, ez ugyanarra a címre, az IKV-székházba van bejelentve, mint Vahl vállalkozása. Itt, a félemelet 6-7.-ben bérelt irodát a Titan Project’s House Kft., amelynek szintén Vahl Rezső volt az ügyvezetője és tulajdonosa – tavaly márciusig. A Titan adta ki a Szóda nevű helyi lapot a választás előtt, amely Botka László szocialista politikust támadta.  Ez a vállalkozás építette 2013-ban 185 millió forint uniós támogatásból a Szegedi Vadaspark játszóterét és fejlesztette interaktív tájékoztató rendszerét. A Titan ellen költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz tavaly óta a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) és a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága, mert a gyanú szerint offshore cég közbeiktatásával mostak pénzt, emlékeztet a portál. 

 

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.