A sorbaállás ellenére sem mondana le egymilliós bónuszáról az NVI elnöke

MN

2018. április 9., hétfő 15:53, frissítve: hétfő 15:59

Egymillió forintos tiszteletdíjat kap a fizetésén felül Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a vasárnapi országgyűlési választások lebonyolításáért – írja a HVG.hu.

A választás lebonyolítását sok kritika érte, a Bocskai úton és az Eötvös utcában kígyózó sorban álltak a voksolók az átjelentkezések miatt, amire láthatóan a választási iroda egyáltalán nem készült fel. Emiatt az eredményt is később tudták csak közölni. Amikor Pálffytól és a Nemzeti Választási Bizottság elnökétől, Patyi Andrástól azt kérdezték a vasárnap esti sajtótájékoztatón, éreznek-e bármi felelősséget ezzel kapcsolatban, mindketten nemmel feleltek, mondván, nem rajtuk múlt, illetve amennyire lehet, felkészültek.

A HVG.hu kérdésére, miszerint felmerült-e az NVI elnökében, hogy nem veszi fel a bónuszt, Pálffy Ilona közölte: „Ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét. Mondjon nekem olyan országot, ahol éjfélre van eredmény!”

Megjegyezte: még az is lehet, hogy felajánlja az összeget egy alapítvány javára.

A portál hozzáteszi, hogy Pálffy Ilona egyébként 1,67 millió forintot keres az NVI elnökeként.

Percről percre frissülő tudósításunkat itt olvashatja.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.