A Soros-tervről indít újabb konzultációt a kormány

MN

2017. szeptember 13., szerda 22:09, frissítve: csütörtök 10:06

Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről – írta szerda este az Origo a Fidesz és a KDNP velencei frakcióüléséről szóló cikkében. Az Orbán Viktor: Ha harmadszor is nyerünk, a Soros-terv elbukik című írás szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy az ellenzék nem ura önmagának, „kívülről mozgatják őket”.

Az Európai Unió Bírósága döntéséről a kormányfő azt mondta, hogy a „Soros-terv jelenti az igazi veszélyt”. Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni , idézi a cikket az MTI is. Az EUB a magyar és szlovák kvótakeresetet utasította el  – Pozsony elfogadta az uniós döntést, a magyar kabinet azonban tovább harcol ellene.

„Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik” – jelentette ki Orbán Viktor a frakcióülésen. Mint az Origo hozzátette, a  miniszterelnök szerint a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem, mert fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. 

A háromnapos kihelyezett frakcióülés miatt lényegében hermetikusan lezárták a velencei Velence Resort & Spa hotelt. A kormánypárti képviselők, államtitkárok és olyan vendégek, mint például Schmidt Mária, már kora délutántól érkeztek a szállodába. Kérdezni nem lehetett tőlük, az újságírók nem közelíthették meg az épületet – a kormányközeli Origo azonban így is közvetíteni tudta Orbán Viktor szavait.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.