A Soros-tervről indít újabb konzultációt a kormány

MN

2017. szeptember 13., szerda 22:09, frissítve: csütörtök 10:06

Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről – írta szerda este az Origo a Fidesz és a KDNP velencei frakcióüléséről szóló cikkében. Az Orbán Viktor: Ha harmadszor is nyerünk, a Soros-terv elbukik című írás szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy az ellenzék nem ura önmagának, „kívülről mozgatják őket”.

Az Európai Unió Bírósága döntéséről a kormányfő azt mondta, hogy a „Soros-terv jelenti az igazi veszélyt”. Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni , idézi a cikket az MTI is. Az EUB a magyar és szlovák kvótakeresetet utasította el  – Pozsony elfogadta az uniós döntést, a magyar kabinet azonban tovább harcol ellene.

„Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik” – jelentette ki Orbán Viktor a frakcióülésen. Mint az Origo hozzátette, a  miniszterelnök szerint a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem, mert fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. 

A háromnapos kihelyezett frakcióülés miatt lényegében hermetikusan lezárták a velencei Velence Resort & Spa hotelt. A kormánypárti képviselők, államtitkárok és olyan vendégek, mint például Schmidt Mária, már kora délutántól érkeztek a szállodába. Kérdezni nem lehetett tőlük, az újságírók nem közelíthették meg az épületet – a kormányközeli Origo azonban így is közvetíteni tudta Orbán Viktor szavait.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.