A Soros-tervről indít újabb konzultációt a kormány

MN

2017. szeptember 13., szerda 22:09, frissítve: csütörtök 10:06

Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről – írta szerda este az Origo a Fidesz és a KDNP velencei frakcióüléséről szóló cikkében. Az Orbán Viktor: Ha harmadszor is nyerünk, a Soros-terv elbukik című írás szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy az ellenzék nem ura önmagának, „kívülről mozgatják őket”.

Az Európai Unió Bírósága döntéséről a kormányfő azt mondta, hogy a „Soros-terv jelenti az igazi veszélyt”. Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni , idézi a cikket az MTI is. Az EUB a magyar és szlovák kvótakeresetet utasította el  – Pozsony elfogadta az uniós döntést, a magyar kabinet azonban tovább harcol ellene.

„Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik” – jelentette ki Orbán Viktor a frakcióülésen. Mint az Origo hozzátette, a  miniszterelnök szerint a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem, mert fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. 

A háromnapos kihelyezett frakcióülés miatt lényegében hermetikusan lezárták a velencei Velence Resort & Spa hotelt. A kormánypárti képviselők, államtitkárok és olyan vendégek, mint például Schmidt Mária, már kora délutántól érkeztek a szállodába. Kérdezni nem lehetett tőlük, az újságírók nem közelíthették meg az épületet – a kormányközeli Origo azonban így is közvetíteni tudta Orbán Viktor szavait.

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.