A választás nem a fővárosról szól

2011. november 7., hétfő 18:43

A novemberi időközi választás nemcsak a kerületről, és nem is elsősorban a fővárosról szól, hanem arról, hogy az eredmény megerősítse a döntéshozókat a bizonyosságban: jó úton járnak – mondta el a kormánypárt honlapjának Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere.

A kerület vezetője a fonódóvillamos-projekt kapcsán úgy nyilatkozott, hamarosan elkezdődik a beruházás, melynek keretében megépülhet a Széll Kálmán téri ág. Beszélt arról is, a törvényi szintű szabályozást követően csak a szociális szakemberek, az önkormányzatok, valamint az alapítványok összehangolt munkájával érhető el, hogy országosan rendeződjék a hajléktalanok ügye.

Az önkormányzati hatókör szinte minden területén sikerült jelentős fejlesztéseket megvalósítanunk – mondta Láng. Rámutatott, hogy csaknem egymilliárd forintból újult meg a Fillér utcai iskola, megszépült a Virág Árok és a Bolyai Utcai Óvoda, továbbá két új bölcsődét is átadtak. Jelentősen nőtt a szociális ellátások színvonala azzal, hogy a Családsegítő és Gyermekvédelmi Szolgálat egy új, nagyobb, jobban felszerelt épületbe költözött – tette hozzá. Egészségügyi beruházásaik közül a Rét utcai egészségházat emelte ki, ahová több, rendkívül rossz állagú épületből költözhettek át a körzeti orvosi rendelők.

Rendeződhet a Széll Kálmán tér helyzete

Láng az interjúban elmondta, hogy november 13-án öt jelölt neve lesz a választócédulán, közülük van, akit jól, van, akit kevésbé ismer. Mindenkinek lehetősége volt bemutatni a programját, eddigi munkájának eredményeit – tette hozzá. Bízik benne, hogy a választók majd ennek alapján döntenek. Véleménye szerint nem szabad elfelejteni, hogy a nemzeti kormány óriási tehertétellel vette át az ország irányítását 2010 májusában.

„A felelősséggel gondolkodó állampolgároknak látniuk kell, hogy a mostani, olykor kifogásolt intézkedések hosszabb távon Magyarország felemelkedését szolgálják.” A novemberi időközi választás nemcsak kerületről és nem is elsősorban a fővárosról szól, hanem arról, hogy az eredmény megerősítse a döntéshozókat a bizonyosságban: jó úton járnak – hívta föl a figyelmet a politikus.

A II. kerület első embere a Széll Kálmán tér felújításáról elmondta, hogy egyelőre 3 milliárd forint áll a főváros rendelkezésére a tér átépítésének megkezdésére. Mindenekelőtt az évtizedek során kialakult közlekedési káoszt kell felszámolni, és csak ezt követheti a tér rekonstrukciója – tette hozzá. Úgy véli, egy-két éven belül rendeződhetnek a tér közlekedési viszonyai, és megszűnhet a mai balesetveszélyes állapot.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.