Akkora a kormány szerint a migrációs nyomás, hogy még 51 milliárdot költ rá

Koncz Tamás

Koncz Tamás

2017. november 29., szerda 16:37, frissítve: szerda 17:40

Újabb tízmilliárdokat öl a kormány a migrációs helyzet kezelésébe: a szerdán megjelent Magyar Közlöny szerint ezúttal 51,5 milliárd forintot csoportosítanak át a központi költségvetésből a belügyminisztériumi büdzsébe „a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások” jogcímen – méghozzá azonnali hatállyal.

Az Orbán Viktor által jegyzett határozat azt is kiköti, hogy a belügyi tárcát nem köti a közbeszerzési törvény. Magyarán a pénzt kis túlzással arra költik majd, amire akarják.

Ez már az ötödik ilyen emelés,

az újabb pénzpumpával idén 151 milliárd forinttal lépte túl a kabinet a feladatra kijelölt keretösszeget.

Ráadásul nemrég 2018 márciusáig meghosszabbította a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, amivel szentesítette az újabb rendőrségi beszerzéseket is: október 12-én például 387 új Mercedes-Benz buszt, Volkswagen Caddy kishaszongépjárművet és Suzuki Vitara terepjárót kapott a hatóság, Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy idén több mint 15 milliárd forintot fordítottak a rendőrség járműparkjának megújítására.

Eközben egyértelmű, hogy a tömeges bevándorlás jelenleg csak a kormány kommunikációs sablonjaiban, illetve a paranoiás, minden furgonban migránst látó bejelentők fejében létezik: a Police.hu oldalon közölt statisztika szerint kedden összesen két határsértő migránst fogtak el a magyar határon, és az utóbbi harminc napban összesen ötvennégy elfogás történt. 

 

2015 nyarán, a tényleges migrációs áradat közepén naponta akár ezer-ezerötszáz határsértő is beléphetett Magyarország területére, hogy aztán Ausztria felé vándoroljon tovább – a migrációs hullámot aztán a szerb–magyar határon 270 milliárd forintból felhúzott kerítés terelte más irányba, illetőleg az Európai Unió és Törökország közötti egyezséggel csökkent le a próbálkozók száma.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.