Alapember hagyja ott Gyurcsány pártját

MNO

2016. szeptember 1., csütörtök 13:28, frissítve: csütörtök 13:49

A Demokratikus Koalíció mai elnökségi ülésén Kerék-Bárczy Szabolcs bejelentette, hogy lemond elnökségi tagságáról, és kilép a pártból – olvasható a Gyurcsány Ferenc fémjelezte alakulat szűkszavú sajtóközleményében, melyet Gréczy Zsolt szóvivő jegyez. Hozzátették: a DK megköszöni Kerék-Bárczy Szabolcs eddigi munkáját. Arról egyelőre nincs hír, hogy a politikus miért döntött így, illetve hol folytathatja.

Kerék-Bárczy a kilencvenes évek elején, az MDF-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott titkárként, majd a párt parlamenti frakciójában tanácsadóként. 1998–99-ben visszatért a Miniszterelnöki Hivatalba, ekkor az egységet vezető miniszter kabinetfőnöke volt, majd 2001-ig a külügyminiszter főtanácsadójaként, ezt követően három éven keresztül pedig Magyarország Los Angeles-i főkonzuljaként tevékenykedett. A politikai megbízásokon kívül dolgozott a Matávnál, illetve oktatott adjunktusként a Külkereskedelmi Főiskolán.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.